Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:29, 10 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Świetny wybór, klon będzie wyglądał identycznie.

Cieszę się bardzo, muszę w końcu miejsce przygotować, tylko chyba poczekam, aż zaczniemy tą budowę.
AnnaCh 22:30, 10 sie 2015

Marga napisał(a)
Podoba mi się kostka u sąsiadów Ani. Czy może ktoś zna producenta i model?

Nie mam pojęcia co to za kostka niestety, nie pomogę.
AnnaCh 22:32, 10 sie 2015

Anusia napisał(a)

Przed wyjazdem postaram się sprawdzić w necie co mają. Jak jedziemy to załatwiamy kilka spraw na raz, więc jeden market w tą czy w tamtą nie robi już różnicy

Sąsiedzi mają bardzo ładną katalpę.

A no chyba, że tak Dziękuję w imieniu katalpy sąsiadów. Oni w ogóle mają ładny ogród, ale sami go nie pielęgnują.
chojna 22:32, 10 sie 2015

Katalpa śliczna, ale problematyczna. Moja mama wycięła duże drzewo. Strasznie śmieciło, nie chorowało. Jedyny plus taki, że jak liscie spadły po pierwszych mrozach, to wszystkie na raz, jak orzecha. Liście duże, łatwo się grabi.

Klony puszczają soki, które kapią na wszystko. Mieszkaliśmy przy zabytkowej alei klonowej. Nie dało się domyć samochodów.
AnnaCh 22:33, 10 sie 2015

chojna napisał(a)
Agnieszko szukaj szafirków w Bierdonce.
Ja w zeszłym roku kupiłam 150 sztuk za jakieś grosze.

No to ja chyba będę też częstym gościem biedry
AnnaCh 22:34, 10 sie 2015

amelia_b napisał(a)
Albo doniczki, albo koszyczki ja mam doniczek pod dostatkiem też w nie posadze i potem łatwiej wykopać jak by co

No właśnie też mam dużo doniczek po roślinkach, które kupuję i też w nie posadzę
AnnaCh 22:36, 10 sie 2015

chojna napisał(a)
Katalpa śliczna, ale problematyczna. Moja mama wycięła duże drzewo. Strasznie śmieciło, nie chorowało. Jedyny plus taki, że jak liscie spadły po pierwszych mrozach, to wszystkie na raz, jak orzecha. Liście duże, łatwo się grabi.

Klony puszczają soki, które kapią na wszystko. Mieszkaliśmy przy zabytkowej alei klonowej. Nie dało się domyć samochodów.

Masz Ci los...
I tak źle i tak nie dobrze...
Ale ja nie będę tam pod tym klonem nic miała, ani trzymała samochodów, więc zostaje
KasiaW76 22:37, 10 sie 2015

A mi sie katalpa na pniu podoba ehhh taka parasolka. Myslalam tez o wiazach ale za duzo w tym roku widzialam z takimi małymi naroslami, a w nich jak jedną taką otworzyłam były robaki o klonie dobrze wiedzieć ale czy każdy puszcza soki?
AnnaCh 22:40, 10 sie 2015

Kasiu, nie mam pojęcia co z tymi klonami i ich sokami, jak widzisz sama dopiero zbieram informacje
KasiaW76 22:42, 10 sie 2015

Chętnie skorzystam z informacji bo sama będę powolutku będę się rozglądala za drzewami.