Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 11:25, 10 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Ślicznie Aniu rosną Ci roślinki, róża piękna moja ciocia ma taką i jest cudna. U nas obi nie ma, ale też planuję dokupić tulipany. Miłego dnia u nas dalej upał

Ja już nawet nie myślę o tym upale, w pracy siedzę właśnie i chyba padnę Tulipanki sobie jeszcze dokupię, u nas pod koniec sierpnia jest doroczna wielka wystawa rolniczo-ogrodnicza Rol-Szansa, pewnie tam coś kupię
AnnaCh 11:27, 10 sie 2015

Anusia napisał(a)
Ania zgadzam się, należy już myśleć o przyszłej wiośnie. Kupiłaś cebulki w dobrej cenie. Ja nastawiam się też na krokusy.
Z katalpy chyba już rezygnuję, bo skoro zdania są podzielone to raczej zdecyduję się na klona.

Anusia, nie wiem czy były krokusy, ale widziałam na 100% hiacynty
Ja chyba z katalpy też rezygnuję, na rzecz klona. Z resztą mojemu M się bardziej podoba klon.
AnnaCh 11:28, 10 sie 2015

Iggia napisał(a)
Ja będę polowała na szafirki bo chcę mieć niebieską rzekę

Oj tak, szafirki są urocze Małgosik miała wiosną piękne połączone z żółtą trzmieliną.
AnnaCh 11:29, 10 sie 2015

Warmia napisał(a)
Mi też się klon bardziej podoba. Moja sąsiadka ma dwie katalpy. Ładne są, ale bardzo długo nie mają liści i gdy wiosną wszystko już jest pięknie zielone, one nadal łyse.

To prawda, ja nawet myślałam, że u sąsiada to drzewko to zmarzło i zimy nie przetrwało.
AnnaCh 11:30, 10 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
U mnie też ciągle dylemat nad drzewkami... wiec będę śledzila Twoje poczynania i ewentualne pomysły

U mnie pomysłów milion na minutę i ciągle mało wiem co zrobić
Warmia 11:33, 10 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

To prawda, ja nawet myślałam, że u sąsiada to drzewko to zmarzło i zimy nie przetrwało.

A moja sąsiadka ma dwie na przodzie domu. Ja też w tym roku myślałam, że jej te katalpy nie przeżyły. Teraz są piękne, ale wiosną było smutno.
sarenka 11:49, 10 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Oj tak, szafirki są urocze Małgosik miała wiosną piękne połączone z żółtą trzmieliną.

Ja też chce i szafirki i krokusy i tulipany i hiacynty też, tylko gdzie ja to posadze
amelia_b 13:01, 10 sie 2015

tulipanki i ja już zaczęłam kupować
AnnaCh 14:03, 10 sie 2015

Warmia napisał(a)
A moja sąsiadka ma dwie na przodzie domu. Ja też w tym roku myślałam, że jej te katalpy nie przeżyły. Teraz są piękne, ale wiosną było smutno.

No właśnie, o to chodzi, a jeszcze Małgosia napisała, że przy pierwszym przymrozku od razu gubią liście i się nie przebarwiają, czyli jesienią też smutno.
U mnie już to prawie pewne, będzie klon.
AnnaCh 14:05, 10 sie 2015

sarenka napisał(a)
Ja też chce i szafirki i krokusy i tulipany i hiacynty też, tylko gdzie ja to posadze

Cebulki się zawsze gdzieś upchnie Ja chyba będę sadziła kępkami tak po 5