Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

rumiankowa 22:29, 10 maj 2015

Hmmmm, tylko, że właśnie na zdjęciu wygląda, jakby miał część liści zielonych. Może przekłamuje światło. Bo Atropurpurea ma cały czas chyba czerwone. Zobacz sobie w moim wątku, dałam zdjęcie właśnie tej odmiany. Chyba, że są jeszcze jakieś "podtypy", ale nie wiem.
AnnaCh 11:34, 11 maj 2015

Marto na karteczce od niego jest napisane, że im więcej słońca tym jest bardziej czerwony. Ten mój fakt, jest troszkę zielonawy, ale może się wybarwi, w sklepie nie miał dostępu światła słonecznego.
Iggia 11:46, 11 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

Wsadzone pomidorki, obok nich bazylia później selery, wszystko z mojej hodowli
Na końcu skrzyni dwa rzędy fasoli karłowej. Pod płotem jeszcze w tradycyjnym warzywniku wsiałam fasolę pnącą, mam nadzieję, że pójdzie po siatce.

Aniu, nie bałaś się wsadzać przed 15 tych pomidorków? chyba, ze je czymś przykryłaś?
anna_p_k 13:31, 11 maj 2015

ja też mam wsadzone pomidorki już a raczej ja wsadzam u sąsiadki nie na swojej działce ale to moja Mama więc bez obawy jestem o plony ja uwielbiam koktajlowe w zeszłym roku udały mi sie i miałam niezły wysyp a miałam je poraz pierwszy zobaczymy jak w tym roku będzie
Iggia 13:40, 11 maj 2015

anna_p_k napisał(a)
ja też mam wsadzone pomidorki już a raczej ja wsadzam u sąsiadki nie na swojej działce ale to moja Mama więc bez obawy jestem o plony ja uwielbiam koktajlowe w zeszłym roku udały mi się i miałam niezły wysyp a miałam je poraz pierwszy zobaczymy jak w tym roku będzie

Ja w sumie w sobotę tez wsadziłam, ale teraz się martwię, ze wczoraj dla nich było za zimno. Jutro zobaczę czy padły czy jeszcze żyją.
Mi w zeszłym roku pomidory zjadła zaraza ( miałam kilka w tym 3 cherry - i w sumie zjadłam 2 pomidorki, bo potem resztę już szlag trafił - było w cholerę stonki a i same pomidorki takie zraczałe).
Teraz posadziłam 3 koktajlowe (żółte) i kilka czerwonych karłowych.
AnnaCh 13:51, 11 maj 2015

Jak będzie bardzo zimno, to je czymś okryję. One na parapecie były już takie zmaltretowane, że aż mi ich szkoda było.
Mam prawie same koktajlowe żółte i chyba dwa czerwone. Od lat te same, raz kiedyś kupiłam nasionka, a potem wybieram ziarenka z pomidorków i są
W zeszłym roku był taki wysyp, że aż zupę ze świeżych pomidorów z bazylią ze swojego ogródka robiłam
Iggia 14:04, 11 maj 2015

AnnaCh napisał(a)
Jak będzie bardzo zimno, to je czymś okryję. One na parapecie były już takie zmaltretowane, że aż mi ich szkoda było.
Mam prawie same koktajlowe żółte i chyba dwa czerwone. Od lat te same, raz kiedyś kupiłam nasionka, a potem wybieram ziarenka z pomidorków i są
W zeszłym roku był taki wysyp, że aż zupę ze świeżych pomidorów z bazylią ze swojego ogródka robiłam

Moje własnie też już były duże i lekko zmaltretowane (bo się przewracały z braku wystarczającej dawki światła - niestety północne okno w bloku, i to jeszcze na parterze :/), żałuję, ze ich nie przykryłam włókniną.
Trudno - najwyżej przywiozę sadzonki od mamy albo kupie na targu.

Zazdroszczę Ci tej pomidorowej z bazylią - wszystko z własnego ogródka.
anna_p_k 14:04, 11 maj 2015

może nam nie zmarzną i będziemy się w lecie zajadać, ja kupiłam sadzonki tym bardziej podziwiam Cię Aniu że tak dużo rzeczy masz od ziarenka
AnnaCh 14:45, 11 maj 2015

No w tym roku wszystko mam od ziarenka
W zeszłym kupowałam ogórki, w tym też sobie wyhodowałam
Mam jeszcze na oknie właśnie ww. ogórki, cukinię, dynię, i jarmuż. W następny weekend chyba wysadzę.
anbu 14:55, 11 maj 2015

Wsadzone pomidorki, obok nich bazylia później selery, wszystko z mojej hodowli
Na końcu skrzyni dwa rzędy fasoli karłowej. Pod płotem jeszcze w tradycyjnym warzywniku wsiałam fasolę pnącą, mam nadzieję, że pójdzie po siatce.

Skrzynki rewelacja, lubię jak wszystko jest tak uporządkowane