Kwiat 'Zephirine Drouhin' przypomina mi moją 'Parole'. Jak wysoka wyrosła od maja?
Widziałam zamówienie różane. Same perełki wybrałaś, a z 'Queen of Sweden' to prawdziwa królowa. Moja od wiosny może nie jest imponujących rozmiarów, ale w czasie kwitnienia urzekała swoim wdziękiem. Cudna po prostu.
W projektowaniu to ja cienki Bolek, ale będę podglądała co dziewczyny wymyślą.
Alicjo pospacerowałam po twoim ogrodzie, starałam się dużo nie podeptać, i powiem ci że taki jak twój ogród zimowy to moje niespełnione marzenie. To wspaniałe miejsce na leczenie zimowej chandry, a i miejscówka na wiosenne wysiewy.
A i szklarenka super
Fajny sposób z oknami na murze. U mnie też niestety powstanie kawałek muru i to w dość widocznym miejscu. Też mus jakoś go później zakryć.
Wojaże, ach wojaże...
Kurczę, to przód czy tył... eeeee. przód chyba... kurczę, ten gość ma jakieś ochraniacze na kły....
ciekawa jestem doświadczeń z sweet potato. Napisz proszę czy coś urosło.
Ja mam.....
PS. U Joanny o różach, u Kasi o różach... u Alicji też o różach.... to i ja zamówiłam... a właściwie to ja nie wiem czemu, bo przecież nie kocham róż...
Też się pośmiałam z tego poczochranego jegomościa, co sobie ochraniacze na kiełki założył
Jak nie można podziwiać róż to trzeba szukać wrażeń tam gdzie okres wegetacyjny trwa 360 dni.
To kocham najbardziej I Twoje poczucie humoru też...
Anka to piękne imię - tak pomyślałam gdy na świat przyszła moja pierworodna
Za oknem trochę słoneczka, chociaż temperatura nie zachęca
Siewy nabrały rozmachu, skrzynki, pudełka, wszystko zapelnione i na stelażyk przy kuchennym oknie. Warunki dobre, bo światło i trochę pary z gotowania - to chyba roślinkom służy.
Posiana stipa, ostróżka, trawy przeróżne ...i jeszcze inne takie...
Do doniczek bez dna wsadzone cebule ismeny, niech zaczną wegetację i w maju do gruntu.