dorzucę słówko w temacie - nie mam agapantów, ale wczoraj oglądałam program angielski gardens word? jakoś tak, i facet mówił, że żeby kwitły agapanty, to ich korzenie muszą mieć ciasno - albo ciasna doniczka (przesadza się je dopiero jak ją same rozsadzą) albo korzenie w kamieniach...
ot taka ciekawostka nie wiem na ile prawdziwa
Tak jak napisała Zoja, ciasno w doniczce, ja miałam 3 w jednej, teraz dopchałam jeszcze 3 i wymieniłam ziemię... ogólnie nic nke robię, chowam z donicą do chłodnego pomieszczenia, raczej ciemnego i nie podlewam... jak jest już ciepło wystawiam na tatas...
Dzień dobry
Przed chwilką podziwiałam twoje piękne torebki na facebookach, wpadam potem na forum, spaceruję po ogrodach i co widzę? Piękne torebki! Przedziwny zbieg okoliczności! Chętnie kupiłabym takie cudeńko.
Pozdrawiam serdecznie i powiem, że jestem bardzo blisko. Ogród przeszedł cudowną przemianę. Dodałam do obserwowanych, będę wpadać z ciekawością.
Witaj, cieszę się że zajrzałaś faktycznie jesteś blisko
Jeszcze sporo mam pracy w ogrodzie, ale może jak rośliny podrosną będzie widać więcej... w tym roku nic nie robię, zostawiam jak jest, tyle mam na głowie że chyba nie dam rady ogarniać nic poza wyrywaniem chwastów... w każdym razie dziękuję za miłe słowa.
Nie przejmuj się mi także nic więcej narazie nie wzeszło... mój kot w tym nie pomaga
Fajne masz hobby!torby kolorowe i praktyczne.W następnym roku przyjedż z nimi na Gardenię ale zrobisz biznes