Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

aga_podlasie 22:59, 21 sie 2015

Piękny Twój Phantom. Ja kupiłam w tym roku 3, może kiedyś też będą takie
bozga 23:11, 21 sie 2015

aga_podlasie napisał(a)
Piękny Twój Phantom. Ja kupiłam w tym roku 3, może kiedyś też będą takie

Ciekawostką jest to, że ja ( taka hortensiara) Phantom kupiłam dopiero w zeszłym roku- na wiosnę formę pienną i jesienią krzaczastą . Nie spodziewałam się , że od razu tak rośnie i posadziłam za blisko Magical Candle. Więc uwierz mi, w przyszłym roku Twoje wyglądać będą tak samo Na drugiej fotce to ta z tyłu

aga_podlasie 12:45, 22 sie 2015

Jak mi kiedyś napisałaś, że warto mieć Phantom do do pierwszej dokupiłam 2 kolejne. Sadziłam je w największe upały i trochę przypaliło im kwiaty. Ale pocieszam się, że w przyszłym roku znów będą piękne
Milka 13:34, 22 sie 2015

Cudne Bożenko chciałabym aby wszystkie u mnie już były wielkie, a przez suszę idą wolniej.
Kasya 14:26, 22 sie 2015

A jakie masz zdanie o hortensji Great Star ?
Hortensja 21:33, 22 sie 2015

hmmm obłędne te hortensje,
moim też żółkły liście - dosłam do wniosku, że mają za mało wody. W ogóle nawadnianie hortensji u mnie jest problemem.
Dzisiaj pod trzema krzakami wkopałam podziurawioną butelkę plastikową, taki domowej roboty system kropelkowy
mam dwie Vanille Fraise - rosną koło siebie, sadzone były w tym samym czasie - jedna jeszcze nie kwitnie, drugiej kompletnie spaliło kwiatostany - i zrozum tu hortensje...
mimo częstego podlewania susza dała się nam odczuć, czy wyciąc te spalone kwiatostany czy dopiero na wiosnę kiedy będę ciąc pozostałe hortensje?

a propos Twojego postu, gdzie pisałaś, że "lejesz wodę" - ja słyszałam, nie pamiętam dziś gdzie, że hortensja może miec głowę w słońcu ale nogi musi mieć w wodzie w związku z tym zastanawiam sie czy hortensję można "utopić" tzn. tak przesadzić z nawadnianiem, że woda jej zaszkodzi?
monteverde 22:04, 22 sie 2015

Można jeżeli woda będzie cały czas "stała" w moich ogrodowych też przypalilo kwiatostany pozdrówka
Flower1 10:45, 23 sie 2015

Bozenko dlatego ja swoje leje 2 razy dziennie zeby byly duze kwiatki
ewsyg 11:02, 23 sie 2015

Bożenko, mam młodą Magical Candle i wszystkie jej kwiaty leżą na ziemi. Mam nadzieje, że ona zmężnieje i będzie trzymała fason. Bardzo mi się podoba jej seledynkowy odcień i delikatna ażurowośc kwiatów. Twoje ślicznie wyglądają. Czy są podwiązane. Wspaniałe są Twoje hortensje a wątek to skarbnica wiedzy. Pokazuj, pokazuj te cuda, naciesz nasze oczy

Pozdrawiam
LadyR 11:17, 23 sie 2015

Zachwyciłam się twoim pięknym ogrodem i hortensjami. Widzę, że masz obsadzone rabaty pod domem, ja też mam ogród pod domem, ale tam jakoś słabo mi wszystko rośnie. Mam do ciebie prośbę pokaż fotki z opisem jaka to wystawa i jak masz posadzone pod domem pliss....