Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 21:13, 21 sie 2015

Poszłam dzisiaj na łatwiznę i włączyłam zraszacz więc mimo stosunkowo późnej pory zdążyłam przed zachodem zrobić trochą fotek- tym razem zaprezentuję w całości część pomiędzy furtką a bramą, gdzie usunęłam trawnik z powodu trudności w koszeniu
Trochę roślinki tam wymęczone ale spokojnie dały radę ( fotki robione chybcikiem bo strasznie głupio to wygląda jak stoję na środku ulicy z komórką w ręku
bozga 21:19, 21 sie 2015

Zrobiłam dzisiaj dużo kilometrów i padam ze zmęczenia, nawet klikać mi się nie chce A urlop też powoli dobiega ku końcowi
Ale hortensje ratują mój podły nastrój
derbowianka 21:28, 21 sie 2015

Bożenko, przepiękne masz hortensje. Ja dopiero w tym roku je odkryłam. Żałuję że tak późno. Czy możesz mi napisać które tak pięknie przebarwiają się na różowo?
bozga 21:49, 21 sie 2015

derbowianka napisał(a)
Bożenko, przepiękne masz hortensje. Ja dopiero w tym roku je odkryłam. Żałuję że tak późno. Czy możesz mi napisać które tak pięknie przebarwiają się na różowo?

Vanille Fraise, w zeszłym roku o tej porze były juz różowe, w tym dopiero niektóre różem muśnięte

A będą takie

bartek_luberda 21:53, 21 sie 2015

Piękności
babka 21:59, 21 sie 2015

Pięknie, pięknie u Ciebie, zachwycam się co wieczór Moje Vanillki zaczynają lekko różowieć ale jakiś taki brudny odcień różu mają. Pewnie powodem jest, jak mnie uświadomiłaś, niewłaściwe ph gleby. Czekam, może się jeszcze coś zmieni
Twoje aż by się zjeść chciało
frezja 22:01, 21 sie 2015

To w takim razie uzbrajam się w ciepliwość i ....czekam;u mnie pierwszy rok i bardzo jestem ciekawa,co wyjdzie.Mimo przypaleń widzę też lekkie różowienie..czyli jakieś światełko w tunelu)

I tym sposobem zawita u mnie róż...i będzie i różowo i bordowo a to za sprawą rozchodnika;dokupiłam jeszcze Herbstfreude i czekam na nowy kolor tej odmiany.
pozdrawiam
bozga 22:02, 21 sie 2015

babka napisał(a)
Pięknie, pięknie u Ciebie, zachwycam się co wieczór Moje Vanillki zaczynają lekko różowieć ale jakiś taki brudny odcień różu mają. Pewnie powodem jest, jak mnie uświadomiłaś, niewłaściwe ph gleby. Czekam, może się jeszcze coś zmieni
Twoje aż by się zjeść chciało

Zmieni się, zmieni . Na pewno będą piękne
deszczowymaj 22:05, 21 sie 2015

Bożenko ja już niewiem co mam Ci napisać... ręce opadają
bozga 22:07, 21 sie 2015

frezja napisał(a)
To w takim razie uzbrajam się w ciepliwość i ....czekam;u mnie pierwszy rok i bardzo jestem ciekawa,co wyjdzie.Mimo przypaleń widzę też lekkie różowienie..czyli jakieś światełko w tunelu)

I tym sposobem zawita u mnie róż...i będzie i różowo i bordowo a to za sprawą rozchodnika;dokupiłam jeszcze Herbstfreude i czekam na nowy kolor tej odmiany.
pozdrawiam

Świetne zestawienie, ogólnie rozchodniki bardzo dobrze kojarzą się z hortensjami