Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Jana 21:53, 01 paź 2015

Bożenko czy Anabelka strong dużo różni się od zwykłej, jaka jest między nimi różnica, mam w ogrodzie anabelki, ale nie wiem dokładnie jaka to odmiana, teraz kupiłam strong i zastanawiam się czy różnią się wielkością
bozga 19:27, 02 paź 2015

Flower1 napisał(a)
Ale metamorfoza , fajnie sie to ogląda . Mnostwo pracy i czasu efekt powalający !

Każgy z Nas miał lepsze lub gorsze początki -w końcu nie od razu Kraków zbudowano
bozga 19:30, 02 paź 2015

aga_podlasie napisał(a)
Długą drogę przeszlas z ogrodem. Teraz jest taki dojrzały, pełen "smaczków". Lubię takie zdjęcia przed i po.

Smaczki są teraz wybitnie malinowe
Ale są też wyjątki jak ten (i jedna i druga to Vanilka)
bozga 19:32, 02 paź 2015

malgocha1960 napisał(a)
Katalpa bardzo ładnie rośnie z nasionka,swoja tak wyhodowałam,ma 3-4 lata ponad 2 metry wysokości,ale jeszcze nie kwitła niestety.

Jeszcze z nasionkami nie próbowałam ale teraz to ja sobie niestety dłuuugo poczekam na nasionka
bozga 19:33, 02 paź 2015

Ewa777 napisał(a)
Bożenko, ile lat minęło od tych zdjęć do dzisiaj?

Archiwalne fotki pochodzą z 2007 i 2008 roku
bozga 19:36, 02 paź 2015

Jagodi napisał(a)
Witam!
Po prostu nie ma słów na opisanie Twojego cudownego ogrodu a hortensje ...nie widziałam ładniejszych...tak jak bogdzia jest królową rododendronów tak Ty hortensji. Mam pytanie ,być może już pisałaś ale nie czytałam całego Twojego dziennika,jak Ty to robisz że nie kładą Ci się po ziemi te hertensje ,czym je podpierasz? U Kapiasa w Goczałkowicach widziałam ze wbijaja te tyczki bambusowe i podwiązują taką linką cienką gumową,zastosował podobnie ale to nie ładnie wygląda.

Dzięki, ja też wbijam patyczki ale w środek krzewu ( wiązanie z góry przypomina koło rowerowe ze szprychami), na zewnątrz prawie nic nie widać)

bozga 19:42, 02 paź 2015

olga80 napisał(a)
Ogród przeszedł mega metamorfozę, teraz wygląda dojżale i z klasą a hortensje niezmiennie mnie zachwycają do tego stopnia, że u mnie w ogrodzie zagościło już 7 bukietówek a to jeszcze nie koniec mistrzyni nie dogonię bo Twoje są super dopieszczone a ja jeszcze amator Pozdrawiam

Nie przesadzaj, ja też się nimi zajmuję od niedawna Za 2-3 lata będziesz o nich wiedziała bardzo dużo, nie ma to jak własne doświadczenie
bozga 19:44, 02 paź 2015

Kawa napisał(a)
ale różnica!!! super tak po jakim czasie popatrzeć jakie zaszły zmiany

Dzięki

bozga 19:47, 02 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
fajne są takie zdjęcia wspominkowe pokazują jaką długa drogę przeszedł ogród i ile pracy musiał włożyć w niego właściciel
twój ogród jest cudowny!

Dziękuję Kiedy wreszcie założysz wątek ?

Jana 19:49, 02 paź 2015

Bożenko, czy sadziłaś hortensje po kilka sztuk tego samego rodzaju by osiągnąć taki efekt? co ile cm masz je sadzone? a czy masz Grandiflorę, mogę jej zdjęcie? bo się zastanawiam matko ile pytań, zamęczę Cię