Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Jagodi 20:23, 28 wrz 2015

Witam!
Po prostu nie ma słów na opisanie Twojego cudownego ogrodu a hortensje ...nie widziałam ładniejszych...tak jak bogdzia jest królową rododendronów tak Ty hortensji. Mam pytanie ,być może już pisałaś ale nie czytałam całego Twojego dziennika,jak Ty to robisz że nie kładą Ci się po ziemi te hertensje ,czym je podpierasz? U Kapiasa w Goczałkowicach widziałam ze wbijaja te tyczki bambusowe i podwiązują taką linką cienką gumową,zastosował podobnie ale to nie ładnie wygląda.
olga80 21:44, 28 wrz 2015

Ogród przeszedł mega metamorfozę, teraz wygląda dojżale i z klasą a hortensje niezmiennie mnie zachwycają do tego stopnia, że u mnie w ogrodzie zagościło już 7 bukietówek a to jeszcze nie koniec mistrzyni nie dogonię bo Twoje są super dopieszczone a ja jeszcze amator Pozdrawiam
Kawa 08:57, 29 wrz 2015

ale różnica!!! super tak po jakim czasie popatrzeć jakie zaszły zmiany
Filemon24 10:38, 29 wrz 2015

fajne są takie zdjęcia wspominkowe pokazują jaką długa drogę przeszedł ogród i ile pracy musiał włożyć w niego właściciel
twój ogród jest cudowny!
mirkaka 17:31, 29 wrz 2015

Jak się ogląda takie przeobrażenia to mijają wszelkie kompleksy, widać że każdy zaczynał tak sobie i po paru latach dojrzewania dopiero są wspaniałe efekty. Bożenko Twój ogród jest przepiękny.
Przedogródek też wspaniały, ja gdybym posadziła hortensje przed płotem to po pierwszej nocy by je ktoś sobie przywłaszczył Kiedyś miałam wsadzone różne krzewy to miejscowe pijaczki urządziły sobie między nimi legowisko i imprezowisko. Powycinałam więc i mam tylko trawę na której każdy właściciel psa przystaje żeby piesek się załatwił bo na wykoszonej trawce wygodnie
Milka 12:37, 01 paź 2015

Bożenko, metamorfozy ogromne, jestem pod wrażeniem Jest pięknie, ogród dojrzały, zdrowy i bujny.
Mam prośbę, kupiłam kilkanaście hortensji, ale poza tym, że bukietowa, nie ma nazwy, co wg ciebie to będzie, obstawiam Vanilia Fraise-Renhy, ale czekam na twoją opinię, dzięki.
o tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=2778#post_0
Ewik 13:36, 01 paź 2015

Zmiany super
Milka 15:02, 01 paź 2015

Bożenko dzięki
jona 17:07, 01 paź 2015

Wspaniale ogród się zmienia
Czy liście dereni zaczęły się już przebarwiać? Może je na zdjęciach widać, ale nie mam derenia i na zdjęciach, jeżeli nie kwitnie, to nie umiem go rozpoznać. A ciekawa jestem czy to już?
Jana 21:37, 01 paź 2015

bozga napisał(a)

W bieli jest bardziej elegancki i taki uporządkowany ( a to nie ja) ale z charakteru bardziej odpowiada mi taki ognisty, bardzo lubię zdecydowane a nawet jaskrawe kolory, działają bardziej pobudzająco na zmysły a jak wracam padnięta z pracy do domu to jest właśnie to co działa na mnie orzeźwiająco

ja też tak lubię, fajne fotki przed i po, ja też niedawno zaczęłam robić więcej zdjęć