Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

anabuko1 20:09, 09 lut 2016

Przycinasz może już hortensje , czy jeszcze nie ???
bozga 20:10, 09 lut 2016

Kasiek napisał(a)
Bozenko ja tez z niecierpliwoscia czekam na Twoje wpisy, na fotki i porady
Mam kilka hortensji i...no wlasnie, bede tu zza krzaka glowke wychylac aby z rad korzystac

Wątek zamknięty- gdzie Cię teraz szukać ?
bozga 20:12, 09 lut 2016

anabuko1 napisał(a)
Przycinasz może już hortensje , czy jeszcze nie ???

Przycinam Anabelki i drobniejsze krzaczki z których nie będę robiła sadzonek, reszta czeka na krokusy
Filemon24 20:13, 09 lut 2016

masz zamiar ukorzeniać hortensje? w wodzie?
bozga 20:20, 09 lut 2016

Filemon24 napisał(a)
masz zamiar ukorzeniać hortensje? w wodzie?

Tylko Diamantino i Magical Starlight ( podzielę- część w wodzie, część z ukorzeniaczem - bo mam pomysł na aranżację, innych już nie bo chyba juz obdzieliłam nimi pól osiedla, bliższych i dalszych znajomych, działkę i czas powiedzieć stop Ale obiecałam patyczki, dlatego czekam z cięciem.
anabuko1 20:22, 09 lut 2016

bozga napisał(a)

Przycinam Anabelki i drobniejsze krzaczki z których nie będę robiła sadzonek, reszta czeka na krokusy

Czyli jak krokusy dopiero wzejdą, czy zakwitną to będziesz przycinać, chodzi mi o drzewiaste ???
anna_t 20:27, 09 lut 2016

bozga napisał(a)

Tylko Diamantino i Magical Starlight ( podzielę- część w wodzie, część z ukorzeniaczem - bo mam pomysł na aranżację, innych już nie bo chyba juz obdzieliłam nimi pól osiedla, bliższych i dalszych znajomych, działkę i czas powiedzieć stop Ale obiecałam patyczki, dlatego czekam z cięciem.

bozga 20:33, 09 lut 2016

anabuko1 napisał(a)

Czyli jak krokusy dopiero wzejdą, czy zakwitną to będziesz przycinać, chodzi mi o drzewiaste ???

Najlepiej je ciąć o tej samej porze czyli jak kwitną krokusy ale z uwagi na to, że mam ogromną ilość krzaków już teraz muszę zacząć cięcie więc jako pierwsze pójdą drzewiaste bo inaczej cięcie skończę latem. Ale jeśli ktoś nie musi to bardzo proszę zaczekać do optymalnego terminu
bogumila 20:36, 09 lut 2016

Poczekam z cięciem Anabelek,bo chcę pozyskać patyczki.Ziemia jeszcze u mnie zmarznięta.Pozdrawiam.
iwonadm 20:50, 09 lut 2016

Ja też przyszłam po poradę. Kupiłam rok temu na jesień Magical Moonlight podcięłam je dość mocno, niestety w ogóle kwiaty nie przypominają potężnych kwiatostanów ciągle takie malutkie co zrobić w tym roku by zmężniały i pokazały się z dobrej strony już zaczynam wątpić że to ta odmiana, może mnie oszukano, etykietki jeszcze mam na nich.