Tylko dlatego mam, że działki ROD są na końcu mojej ulicy, dosłownie 4 domy dalej. Większość mieszkańców osiedla ma tam działki Opłata 150 zł rocznie, prąd jest, woda za darmo. Nie są jakieś specjallnie zadbane, boom na ogródki wyraźnie zaczął się 2 lata temu, pojawiło się dużo nowych osób, młodych, z zapałem podchodza do tematu, robi się coraz ładniej. Ja mam tam część sadowniczą, na razie wszystkie drzewa i krzewy malutkie ale owoce już mam, warzyw tam nie uprawiam, zajmują się tym moi rodzice u siebie - zaopatrują członków rodziny i wszystkich sąsiadów w klatce Koło domu mam śladową ilość warzyw potrzebnych jak to określam "do rosołu"
A za berberysami są niskie odmiany hortensji i rozchodniki
Koniecznie przesadź, ja mam 6 roślinek, 3 białe, 3 fioletowe, rosną podobnie, w tej chwili najbardziej okazała ma 150 cm wysokości- specjalnie poleciałam zmierzyć.
Wyraźnie widać, że muszą się zadomowić, żeby pokazać swoje możliwości, w zeszłym roku były dużo niższe
Jest tez atrakcyjna z liści więc długością kwitnienia nie ma co się martwić
Na kalinach się nie znam,jedyne co zauważyłam to, że potrzebuje jednak dużo wody bo inaczej od razu liście smętnie zwisają. Obejrzyj dokładnie spód liści może tam znajdziesz rozwiązanie.