Bożenko - mam ochotę na nową hortkę - Hortensja dębolistna SNOW FLAKE.
Poradź czy warto bo czytałam o dębolistnych, że kwitną na zeszłorocznych i tegorocznych pędach. CHoc te informacje w różnych miejscach są sprzeczne.
Czy to możliwe aby Pinky Winky z wiekiem zmieniła kiwaty na podobne do Vanille F? Bo moje rok temy były takie ażuowe (kowlałam jako Pinky W) jak Twoje a w tym wygladają jak Vanille... Obie mają pedy czerwone...r
To zeszłoroczna jesienna fotka, która najlepiej zobrazuje przebarwienie Trdivy
Tardiva i Sweet Summer bardzo się od siebie różnią więc powinny razem stanowić dobry duet (chodzi o kontrast) trzeba tylko uwzględnić przy sadzeniu, że Sweet Summer wyraźnie drobniejsza
U mnie kwitną wyłącznie na starych pędach, cięcie jeśli już tylko korekcyjne. Mimo, że mam już egzemplarze co najmniej 4 letnie to jednak nie doczekałam się jakiegoś spektakularnego kwitnienia. Kwiaty giną optycznie przy dużych liściach ( nie ulega wątpliwości, że pięknych) i najładniejsze są jednak jesienią właśnie z powodu przebarwień liści. Bardzo rozłożyste, dobrze znoszą zacienienie, Może z wiekiem to kwitnienie będzie obfitsze
Nie jest to możliwe, kolor pędów u obu odmian rzeczywiście czerwony, dodatkowo poza różnym kwiatostanem Pinky Winky wyraźnie niższa Zajrzę już chyba jutro do Ciebie bo do mnie zbliża się burza i nieźle już błyska
Sorki, trzeba niestety mnie wtedy ścigać Postaram się pytanie odnaleźć ale muszę już kończyć bo dzieci krzyczą, że trzeba odłączyć router bo się burza rozkręca