Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

agnieszka_m 20:24, 13 lis 2016

Bożenko a czy hortensje bukietowe które były przez cały sezon w donicy też zadołować czy mogą spokojnie stać na tarasie???
Alicja169 20:46, 13 lis 2016

bozga napisał(a)

Jezioro Ostrowskie, jak większość tutejszych jezior pochodzenie polodowcowe. Są tu znacznie większe grupy jezior w Łagowie i Lubniewicach- typowych miejscowościach wypoczynkowych

Znam jezioro Lubniewickie i jeśli dobrze pamiętam jest tam zamek gotycki albo neogotycki.
bozga 21:05, 13 lis 2016

agnieszka_m napisał(a)
Bożenko a czy hortensje bukietowe które były przez cały sezon w donicy też zadołować czy mogą spokojnie stać na tarasie???

Jeśli donica jest duża to jak najbardziej, ja swoje dodatkowo przesuwam jak najbliżej ściany budynku
bozga 21:07, 13 lis 2016

Alicja169 napisał(a)

Znam jezioro Lubniewickie i jeśli dobrze pamiętam jest tam zamek gotycki albo neogotycki.

Dokładnie Ale Lubniewice podupadają za to Łagów rozkwita dalej
Krys 21:56, 13 lis 2016

bozga napisał(a)

Jezioro Ostrowskie, jak większość tutejszych jezior pochodzenie polodowcowe. Są tu znacznie większe grupy jezior w Łagowie i Lubniewicach- typowych miejscowościach wypoczynkowych

A J Ostrowkie nie jest w Kujawko Pomorskim? Pozdrawiam piekna jesien u Ciebie,zreszta jak kazda pora roku.
bozga 22:04, 13 lis 2016

Krys napisał(a)

A J Ostrowkie nie jest w Kujawko Pomorskim? Pozdrawiam piekna jesien u Ciebie,zreszta jak kazda pora roku.

czyli są dwa o tej samej nazwie
mira 22:06, 13 lis 2016

bozga napisał(a)

Niestety bardzo się spóźniłam z odpowiedzią, bo ziemia już przymarznięta. Ja też mam zaplanowane 2 ogrodówki do przesadzenia ale zostawiłam to na wiosnę

Dzięki jak masz zaplanowane to znaczy można, w kolejnym tygodniu ma być bardzo ciepło więc może się uda.

masz przepiękne miejsca na spacery - teraz chyba będą częstsze

pozdrawiam
olga80 22:24, 13 lis 2016

bozga napisał(a)
A u mnie pierwszy porządny przymrozek, nawet pampasowa w trybie pilnym spędziła noc w garażu po obejrzeniu prognozy pogody. W ciągu dnia ją na chwilę wyciągnęłam bo musiałam przygotować miejsce w głębi

A poniżej najpierw fotki wczesnoporanne

oj zazdroszczę tej pięknej pampasówki,chyba się w przyszłym roku skuszę na takie cudo i spróbuje ją przezimować.Widoki w terenie też piękne
Madzenka 22:26, 13 lis 2016

Pieknego ogrodu zazdroszcze zawsze ale jeziorka dopiero dzisiaj
BasiaLT 10:53, 14 lis 2016

bozga napisał(a)

Dokładnie Ale Lubniewice podupadają za to Łagów rozkwita dalej

Czy Łagów tak naprawdę rozkwita to się z tym nie zgodzę. Jak na "perłę lubuskiego" to naprawdę wygląda bardzo siermiężnie. Owszem - ma swój klimat ale niewiele się tam zmienia.
A twój ogród jak zwykle rewelacja