Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

m_gocha 18:36, 13 lis 2016

Piękny Twój ogród posrebrzony mrozikiem. A jezioro cudne - mogłabym tak chyba godzinami patrzeć na spokojną taflę wody i jej cudne otoczenie. Macham zimowo
katel 19:23, 13 lis 2016

Wiosną cudnie, w lecie fantastycznie a jesienią zachwycająco u Ciebie zawsze pięknie, mrozik ogród wymalował a potem śnieg jeszcze dodatkowo ozdobi .
Gratulacje na 500.
bozga 19:34, 13 lis 2016

Karol99 napisał(a)
Uschniete kwiatostany hortensji pięknie się prezentują. Ile lat mają twoje krzewy? Chciałbym żeby moje tez były takie wysokie i gęste.

Przeważnie bedą to już około 5 letnie krzewy ( część rok w tył lub rok do przodu ale ja już straciłam rachubę, czas szybko leci i wszystko mi się wydaje, że było niedawno )

Na razie kwiatostany są, przeważnie "latają" z porywami wiatru dopiero na przedwiośniu ale jeśli zima będzie jednak śnieżna to je zetnę, żeby nie połamało pędów w nieodpowiednim miejscu- otrzepać tak jak świerków się nie da
bozga 19:40, 13 lis 2016

A jezior różnego kalibru w moim rejonie bardzo dużo, najczęściej leśne, dzikie, raj dla wędkarzy, część niestety trudno dostępna z uwagi na poligon. Tylko niektóre gwarantują zaplecze turystyczne.Ma to swoje plusy bo przyroda pozostaje w stanie naturalnym
Alicja169 19:49, 13 lis 2016

Połóweczka ? (500) No to gratulacje !

Alicja169 19:51, 13 lis 2016

Jakie to jezioro? Piękny błękit nieba, piękny błękit wody.
bozga 20:05, 13 lis 2016

Alicja169 napisał(a)
Jakie to jezioro? Piękny błękit nieba, piękny błękit wody.

Jezioro Ostrowskie, jak większość tutejszych jezior pochodzenie polodowcowe. Są tu znacznie większe grupy jezior w Łagowie i Lubniewicach- typowych miejscowościach wypoczynkowych
szemusia 20:11, 13 lis 2016

Bożenko, udało mi się dziś w markecie w baaaardzo okazyjnej cenie zakupić kilka hortensji bukietowych, stały na dworze, więc już w formie gołych patyczaków. I moje pytanie - czy dobrze będzie jak je z doniczkami zadołuje w ogrodzie i dopiero wiosną wsadzę w miejsce docelowe? Czy lepiej przechować w chłodnym, nieogrzewanym garażu?

Ja też gratuluję okrągłej stronki
bozga 20:13, 13 lis 2016

szemusia napisał(a)
Bożenko, udało mi się dziś w markecie w baaaardzo okazyjnej cenie zakupić kilka hortensji bukietowych, stały na dworze, więc już w formie gołych patyczaków. I moje pytanie - czy dobrze będzie jak je z doniczkami zadołuje w ogrodzie i dopiero wiosną wsadzę w miejsce docelowe? Czy lepiej przechować w chłodnym, nieogrzewanym garażu?

Ja też gratuluję okrągłej stronki

Bukietowe na pewno bym zadołowała, nie ma potrzeby przechowywać ich w garażu
szemusia 20:17, 13 lis 2016

Tak, to bukietówka - pinky winky
Dziękuję za radę - jest mi bardzo na rękę - eM nie będzie krzyczał