Toszko, idę czytać to, co mi wskazałaś. Przepis na mleko wzięłam tu z forum z wątku o mszycach. No ale jak widać nie działa

. Najchętniej pozbyłabym się mszyc obcinając końcówki pędów, ale szkoda mi pączków kwiatowych, które się zawiązały. Nie wiem, czy tawuły zawiążą wtedy nowe, czy w tym roku nie będą już kwitły?
Kamila, mój ogród nadal wygląda jak pobojowisko, serio

. Powolutku oswajam niektóre miejsca, staram się zrobić jak najwięcej, bo jak wrócę po macierzyńskim do pracy, to czasu będę miała bardzo mało. Teraz też mam mało, ale jednak więcej

.
Lampy są z Jysk.
Robię teraz rabatkę magnoliową.
Magnolia pośrednia 'verbanica' posadzona, świerk serbski oddzielający dwa rodzaje żywopłotu posadzony. Drzewa są posadzone 2m od siebie - wystarczy? Magnolia rośnie powoli, ale szeroko... To nie za duża odmiana, docelowo ma mieć 3m wysokości, pewnie na szerokość podobnie. Zostawić tak, jak jest, czy przesadzić świerka dalej?
Tujki kupiłam specjalnie dla magnolki, żeby je było miło i zacisznie

. A co pod magnolią?? Bo z tego, co się zorientowałam, to jak chce coś tam posadzić, to muszę się szybko decydować, zanim korzenie się nie rozrosną - żeby ich nie uszkodzić.
Niskie azalie (czy magnolia w miarę rozrastania się ich nie zagłuszy?)? Krokusy?
Wrzosy?
Między magnolią a tujkami chciałabym rododendrony, będzie im tu dobrze.