Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Basilikum 14:57, 14 wrz 2016

oj szkoda kompostu, ze juz nie Maja przydalby Ci sie
anna_t 20:31, 14 wrz 2016

sprzatałam dzisiaj mój mały mordor pod przyszly kopostownik i myslałam o Tobie, serio miałam moze z 8m kwadratowych i łapy bolą jak cholera.. tak więc podziwiam!
poozdro
hostowe łapki śliczne
malkul 08:14, 15 wrz 2016

bardzo ładne zdjęcia ps. grzyb nie odpuszcza i u mnie
kasja83 13:54, 15 wrz 2016

iwka napisał(a)
hehe jako obserwator i kibic

Ptasie opryskałam topsinem i tak jak Toszka radziła w środek wsypałam po kilka niebieskich granulek. Część oczyściłam z żółtego i na razie ładnie wyglądają, młodych przyrostów mają dużo.
Z moich obserwacji wynika, ze one lubią być dzielone, jak mniejsza kępka to ładniej rosną. Swoje wiosna też dzieliłam ale w tym roku oszalały i trzy razy większe

U mnie pierwszy sezon,więc niebardzo jest co dzielić.Jeden carex już poszedł out,bo całkowicie padł-muszę trochę bardziej poduczyć się w kwestiach oprysków i prewencji,bo narazie noga jestem.Zobaczymy co się w ogóle będzie działo po zimie.
Mirka 14:23, 15 wrz 2016

Iwonka pamietasz jak ci pisałam ze kłosownica mi zaczyna żółknąć że em mi spryskał i się nie przyznał.Ratowałam i upitoliłam po samą ziemię .Po 2 tygodniach widzę nowe przyrosty jedna tylko padła.edit:na moich bukszpanach zero grzyba.
iwka 14:24, 15 wrz 2016

Magda70 napisał(a)

I to jakie cudne rączki też się w nich zakochalam...
no to już jest nas kilka zakochanych
iwka 14:27, 15 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
oj szkoda kompostu, ze juz nie Maja przydalby Ci sie
e nie rozumiem polityki w tym zakładzie szkoda ale za to dzisiaj mi dowożą ziemię wywrotkami, pierwsza była słaba więc powiedziałam że takiej nie chcę, kolejne nawet ładne, cztery kupki już mam
iwka 14:28, 15 wrz 2016

anna_t napisał(a)
sprzatałam dzisiaj mój mały mordor pod przyszly kopostownik i myslałam o Tobie, serio miałam moze z 8m kwadratowych i łapy bolą jak cholera.. tak więc podziwiam!
poozdro
hostowe łapki śliczne
mnie już nic nie boli dzięki Aniu za wsparcie
iwka 14:47, 15 wrz 2016

kasja83 napisał(a)

U mnie pierwszy sezon,więc niebardzo jest co dzielić.Jeden carex już poszedł out,bo całkowicie padł-muszę trochę bardziej poduczyć się w kwestiach oprysków i prewencji,bo narazie noga jestem.Zobaczymy co się w ogóle będzie działo po zimie.

Ja swoje dzielilam na maksa. Z trzech mam ponad 20. Teraz tez jedna podzieliłam na rozmnozenie dla mamy.

iwka 14:48, 15 wrz 2016

Mirka napisał(a)
Iwonka pamietasz jak ci pisałam ze kłosownica mi zaczyna żółknąć że em mi spryskał i się nie przyznał.Ratowałam i upitoliłam po samą ziemię .Po 2 tygodniach widzę nowe przyrosty jedna tylko padła.edit:na moich bukszpanach zero grzyba.
ona jest niezniszczalna u mnie w kompostowniku wyrosła, przy schodach też była