Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Makao_J 17:55, 15 wrz 2016

Dlaczego rozchodniki to towar deficytowy?

Ja mam kilka odmian. Jedne są dorodne i już dzieliłam. Liście zielone a kwiat różowy-chyba Brillant. I tych mogę Ci dać.
W tym roku zakupiłam Purple Emperor ale młode są i po jednej gałązce na razie. Mam też Matronę ale nie wiem czy zadowolisz się kilkoma gałązkami bo też młody jest i jeszcze nie dzieliłam bo nie ma co. Kupiłam też niedawno variegatę i białego.

Jeśli chcesz Matronę to pięć gałązek da radę oderwać. Ale dwa sezon poczekasz nim będzie ładna kępka.
hindsight 18:37, 15 wrz 2016

Faktycznie twoja The Fairy śmieciucha. Moja teraz znów kwitnie. Przyjrzę się jej.
Basilikum 20:02, 15 wrz 2016

Aniu rozchodnik deficytowy od chwili kiedy danusia napisala artykul o nim. Teraz jest wielka akcja wymiany
babka 20:12, 15 wrz 2016

Moja Fairy też śmieci ale trochę skromniej, przekwitłe gałązki wycinam i skracam, pojednycze zwiędłe kwiaty oskubuję. Nie wiem czy to usuwanie przekwitłych pędów pobudza do dalszego kwitnienia ale faktem jest, że kwitnie jak szalona.

kasja83 20:14, 15 wrz 2016

iwka napisał(a)

Ja swoje dzielilam na maksa. Z trzech mam ponad 20. Teraz tez jedna podzieliłam na rozmnozenie dla mamy.

Piękne masz te carexy. To niby o tych pisałaś, że marne?U mnie ze trzy krzaki w porywach cztery są takie i dla mnie jest to grupa tych wypasionychA carexy rozumiem dzieliłaś na wiosnę,tak?Się zastanawiam-może jest im tam za mokro?To niby rabata w bruku,więc taka wiesz- z dnem,ale jakby nie było-duża donica.Jak ostatnio były deszczyska-no to pewnie mokro miały.
siakowa 07:35, 16 wrz 2016

masz priv
iwka 08:55, 16 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Ptasie łapki cuuudne! I the fairy, mimo, że śmieciuch to jednak- urodą grzeszy
może gdybym o nie bardziej dbała i czyściła to by było inaczej, ale czasu mi na wszystko brakuje
iwka 08:56, 16 wrz 2016

Mirka napisał(a)
Pomyślę
nie myśl już kupiłam sobie
iwka 09:06, 16 wrz 2016

Makao_J napisał(a)
Dlaczego rozchodniki to towar deficytowy?

Ja mam kilka odmian. Jedne są dorodne i już dzieliłam. Liście zielone a kwiat różowy-chyba Brillant. I tych mogę Ci dać.
W tym roku zakupiłam Purple Emperor ale młode są i po jednej gałązce na razie. Mam też Matronę ale nie wiem czy zadowolisz się kilkoma gałązkami bo też młody jest i jeszcze nie dzieliłam bo nie ma co. Kupiłam też niedawno variegatę i białego.

Jeśli chcesz Matronę to pięć gałązek da radę oderwać. Ale dwa sezon poczekasz nim będzie ładna kępka.

Dzięki Aniu, może na wiosnę coś pomieniamy matrony nie mam to będę mieć na uwadze
Wczoraj kupiłam:
dazzlebery
purple emperor
stardust
i septemberglut

Marzy mi się taka rabata z różnymi rozchodnikami w trawkach, jak u Zety jest
iwka 09:07, 16 wrz 2016

hindsight napisał(a)
Faktycznie twoja The Fairy śmieciucha. Moja teraz znów kwitnie. Przyjrzę się jej.
no pąków to i moja ma od groma, wiesz raz tylko ją czyściłam, i dlatego tak wygląda