Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Toszka 18:43, 03 paź 2016

U mnie Hameln też żółta...prawie cała żółta... uwielbiam ją w takim stanie
iwka 18:44, 03 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
betonowi woda zawsze dobrze robi nawet w kulkach
ooo to dobrze Asiu specjalistko tak właśnie coś mi się śniło że trzeba polewać przymierzam się do próby tych płyt betonowych ale coś jak za jeża się biorę

ostatnio przypadkiem gdzieś trafiłam na elementy elewacji z takich płyt, super wygląda no tylko to już inne technika wykonania
iwka 18:53, 03 paź 2016

anbu napisał(a)

Iwonka wszystkie tulipany sadzisz do donic?
ubiegłoroczny mix elegant lady, exotic emperor i queeny siedzą w ziemi, nie wykopywałam, teraz tylko po kilka paczek dosadzę asekuracyjnie jak tamte nie wyjdą reszta do doniczek, nie mam konkretnego planu nasadzeń więc szkoda mi później cebul. Jak w doniczce to ciach i przestawić można

powiem szczerze, że w tym roku z tymi które wykopałam nie czekałam do końca, liście jeszcze trochę zielone były, nie otrzepywałam z ziemi, wsadziłam do kartonów i do garażu poszły, od czasu do czasu zajrzałam czy nie gniją, ziemia obeschła i ładnie się wysuszyły.
polinka 18:55, 03 paź 2016

iwka napisał(a)
kule to możesz i później sobie zrobić, jak masz możliwość ja to bym musiała w kuchni albo łazience robić Też mam kulka do zalania i nawet wczoraj myślałam, żeby za nie się zabrać

rozrabiasz dość gęsty beton, zalewasz klosz, trochę trzeba wstrząsnąć czy podziobać czymś, żeby powietrza dużo nie było, odstawiasz aż zwiąże i gotowe lepiej trochę dłużej z rozbijaniem się wstrzymać, moja niecierpliwość zawsze powodowała, że dłużej jak dwa, trzy dni nie wytrzymywałam i tłukłam i zawsze coś mi tam odprysło, ostatnie trzymałam chyba z tydzień i wyszły idealnie
nie wiem czy tak trzeba ale jeszcze jak były w kloszach to polewałam delikatnie wodą. Szklanych kloszy niczym nie smarowałam, plastikowe wiadra przeleciałam olejem, żeby łatwiej było wyjąć

zawsze też mam problem z proporcjami cementu i piasku, na oko robię ale u Ciebie to eM pomoże powodzenia

Zamiast cementu i piasku można kupić gotową(suchą) wylewkę betonową i wystarczy tylko dolać wody
iwka 18:57, 03 paź 2016

Toszka napisał(a)
U mnie Hameln też żółta...prawie cała żółta... uwielbiam ją w takim stanie
też właśnie lubię ją taką, little boy też zaczyna się przebarwiać

Iwonko powiedz mi jeszcze czy przesiany kompost można przez zimę przetrzymać w workach foliowych czy lepiej gdzieś na kupę zwalić?
iwka 18:59, 03 paź 2016

polinka napisał(a)

Zamiast cementu i piasku można kupić gotową(suchą) wylewkę betonową i wystarczy tylko dolać wody
no właśnie miałam to wypróbować i jakoś zapomniałam łatwiej i szybciej super pomysł, kupię sobie worek i będę robić
iwka 19:00, 03 paź 2016

elka_ napisał(a)

Pięknie pokazujesz swój ogród, rozchodniki w pełnej krasie, bardzo lubię ten kawałek ogrodu
Elu bardzo dziękuję, jesteś już to znaczy ze zdrówkiem lepiej
iwka 19:06, 03 paź 2016

takie brzydactwa mam

róże chyba nie dla mnie
iwka 19:11, 03 paź 2016

ptasie łapki, idealny nie jest ale ma bardzo dużo młodych przyrostów, wiosną będzie fryzjer

kropelkowo

jedyny zawilec

iwka 19:20, 03 paź 2016

poplon widać gdzie dostaje trochę wody przy siatce całkowicie mały

teraz obrazki dla ludzi o mocnych nerwach ale ostatnio tyle na forum było o ukrywaniu takich miejsc więc pokazuję