Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:07, 04 paź 2016

Nett napisał(a)
Ja bym była za drzewem w tym miejscu. Ostatnio krązy po ogrodowisku klon Red Sunset. Wysunąć go nieco do przodu i nawet ze dwa można by było wstawić. Na jesień pięknie by się wybarwiły. Albo inne spore drzewa o mocnym wybarwieniu.
myślałam właśnie o jakimś drzewie tutaj, ale ono nie może być wysunięte, ten cholerny przejazd tu jest. Dlatego przy nich nie mogę nawet rabaty szerszej zrobić. Od odrodzenia max 1,5-1,8
iwka 10:08, 04 paź 2016

Anda napisał(a)
Potężna ta ściana świerkowa. Okno na sad fajne jest. Nie chciałabyś go tam zostawić?
dopóki nie przeczytałam Ciebie to nie, a teraz patrzę i się zastanawiam, że nawet fajnie by to wyglądało

zoja napisał(a)
pięknie i pięknie i... co to za miejsce??? czeka na Twoją uwagę czy odmawia współpracy?
hehe odmawia współpracy to są moje tyły, w tym roku dopiero się za nie wzięłam. Idzie pod górkę ale po jednym kroczku do przodu

Monka napisał(a)
A ja chyba bym zostawiła te lukę, na wiosnę jesli to drzewa owocowe u sąsiada pięknie zakwitną , wsadziłabym bym tam coś ogrodowiskowego do ozdoby
coś do wysokości siatki np, czy jakąś pojedynczą sztukę? nie może być szersze od świerków
iwka 10:10, 04 paź 2016

Kawa napisał(a)
no uffff
jesteś

ja nei wiem co bym zrobiła z tym oknem

brzydactwa fajne podobne mam no troszkę w lepszym stanie

kropelki sliczne
ale ptasie łapki mnie powaliły!!!
śliczne
łapki wiosną idą do podziału, pamiętam o Tobie

luka pewnie ma z pięć metrów. Mam zwykłego miłorzęba do przesadzenia, może by go tu wsadzić? pod nim jakąś rabatę zrobić. Ale one chyba duże rosną, nie chciałabym, żeby do sąsiada za bardzo przełaziło, i tak ze świerkami ma utrapienie

a to po drugiej stronie, stare zdjęcia ale dla zobrazowania

Kawa 10:15, 04 paź 2016

pamiętasz ?

tyle mniszka czy mi się wydaje
iwka 10:26, 04 paź 2016

pewnie że pamiętam

ja nie wiem co to jest, mniszek raczej nie, wszystko dopiero wyrosło po rozgarnięciu ziemi perz i skrzyp rozpoznaję, reszty nie czujesz ile tu roboty jest?
zoja 10:28, 04 paź 2016

iwka napisał(a)
hehe odmawia współpracy to są moje tyły, w tym roku dopiero się za nie wzięłam. Idzie pod górkę ale po jednym kroczku do przodu

cóż, wszystkieego na raz nie da się ogarnąć każdy ma takie tyły (tzn. u mnie przody )
Kawa 10:30, 04 paź 2016

iwka napisał(a)
pewnie że pamiętam

ja nie wiem co to jest, mniszek raczej nie, wszystko dopiero wyrosło po rozgarnięciu ziemi perz i skrzyp rozpoznaję, reszty nie czujesz ile tu roboty jest?

heheh czuję
i już mi cię żal

ja wymiękałam już przy tym mich kilku metrach
a u ciebie tyle...

dobrze że leje przynajmniej się stęsknię za kopaniem
iwka 10:38, 04 paź 2016

zoja napisał(a)

cóż, wszystkieego na raz nie da się ogarnąć każdy ma takie tyły (tzn. u mnie przody )
ja już się tak nie napinam, że wszystko musi być na już. Jak zdążę to zrobię, jak nie to świat się nie skończy. Gdybyśmy tylko ogrody miały na głowie