Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 09:25, 02 lis 2016

iwka napisał(a)
Amelka, te "brzydkie" to carex ptasie łapki, evergoldy mam takie jak Twoje
aaaaaaaa, to było tak od razu paski zobaczyłam i myślałam że to to
Kawa 09:28, 02 lis 2016

te evergoldy tez łądne a jak zimują?
bez problemów?
na obwódkę się nadają?
tak pytam bo myślę
amelia_b 13:13, 02 lis 2016

weny do pracy dziś nie mam zaczęłam robić listę tego co kupiłam w tym roku i powiem Ci że do cholery tego było
Makusia 14:10, 02 lis 2016

iwka napisał(a)
mistrzyni może nie ale na forum nauczyłam się że trzeba mieć dużo
hmmm a jeszcze jakiś czas temu myślałam, że fajnie jest mieć dużo ale gatunków

Ależ trafnie to ujęłaś !!!
To moje podejście sprzed kwietnia 2016! W zasadzie to sprzed maja

I tak Iwonko- o Twoim ogrodzie mówiła, o Twoich rozchodnikach w szeregu kolejno odlicz, o Twoich trawach cudnych, o harmonii!
kasja83 17:58, 02 lis 2016

iwka napisał(a)
no tak sobie właśnie nie mogę przypomnieć czy rok ubiegłej jesieni tak samo wyglądały, muszę zdjęcia przewertować ale chyba nie. W tym roku jakoś wcześniej zaczęły żółknąć. Wiosną i tak do podziału idą więc będzie dobrze jakoś szczególnie to mi nie przeszkadza ich taki wygląd, lubię je za to, że idealnie mi pasują do wysokości moich bukszpanów

No ja też zobaczę...żałuję w sumie, że variegaty nie dałam.Póki co najbardziej sesleria odwdzięcza się przyrostem
iwka 12:40, 04 lis 2016

amelia_b napisał(a)
aaaaaaaa, to było tak od razu paski zobaczyłam i myślałam że to to
hehe jak jedne by miały kropki to byśmy je odróżniały

Kawa napisał(a)
te evergoldy tez łądne a jak zimują?
bez problemów?
na obwódkę się nadają?
tak pytam bo myślę
u mnie bez problemu zimują, wiosną trzeba trochę poczyścić ale jak tego nie zrobisz to nic się nie stanie bo młode wszystko zakrywają. Nie wiem czy na obwódkę się nadają, one bardziej takie płaskie, ale Renia ma przy kostce i pięknie to wygląda https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1361

amelia_b napisał(a)
weny do pracy dziś nie mam zaczęłam robić listę tego co kupiłam w tym roku i powiem Ci że do cholery tego było
hehe ja się nie pokuszę o podsumowanie zakupów, zupełnie siwa bym się zrobiła, że tyle kasy wydane a efekt marny

tak w ogóle to czuprynę muszę odświeżyć

Makusia napisał(a)

Ależ trafnie to ujęłaś !!!
To moje podejście sprzed kwietnia 2016! W zasadzie to sprzed maja

I tak Iwonko- o Twoim ogrodzie mówiła, o Twoich rozchodnikach w szeregu kolejno odlicz, o Twoich trawach cudnych, o harmonii!

rozchodniki lubię, trawy kocham a na harmonii to kiedyś nawet umiałam grać

Marta jest postęp Mam klosze w czterech rozmiarach, nawet wyciągnięte i stoją w kolejce do umycia Coraz bliżej finiszu jestem

kasja83 napisał(a)

No ja też zobaczę...żałuję w sumie, że variegaty nie dałam.Póki co najbardziej sesleria odwdzięcza się przyrostem
Powiem Ci, że seslerie mam od tego roku i faktycznie bardzo wdzięczne trawki. Zobaczymy jak zimę przetrwają