Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

kasja83 08:09, 29 lis 2016

iwka napisał(a)
no i tak, posadziłam w sobotę ostatnie tulipany i przyszło mi do głowy wyzbierać liście z róż. Wgramoliłam się między te krzaki i powtarzam sobie uważaj na kolce, bo zaraz się podrapiesz. I co przez kurtkę zimową tak sobie w rękę wbiłam, że aż mnie zatrzęsło, odruchowo się zerwałam jak poparzona to zaczepiłam się z drugiej strony, a że byłam nachylona to dodatkowo czapkę mi z głowy zerwało a na koniec o zgrozo zadrapałam nos Wyglądam jakbym się z kotem bawiła

Biedaku...róże Cię zaatakowały
iwka 11:41, 30 lis 2016

lojalna_ napisał(a)

Aaaa to mogłaś zapytac ja juz ta metodę przerabiałam .....to nic nie daje
w sumie to ja o tym wiedziałam ale myślałam, że może tym razem będzie inaczej, no cóż nadzieja matką głupich, masz liczyć licz na siebie

MirellaB napisał(a)
Moje ręce też całe zadrapane przez wybieranie liści między krzakami róż.
Kup odkurzacza będzie łatwiej - ja kupuję.
Mirelko, odkurzacz mam ale jakoś nie chciało mi się go wyciągać do kawałeczka. Następnym razem nie będę się czaić, tylko odkurzaczem to zrobię.

amelia_b napisał(a)
pośmiać się można z głupoty ludzkiej, naciągany trochę plus tego taki że się razem z domu wyrwaliśmy
no i fajnie, ja to bym się gdzieś wyrwała ale sama

Kawa napisał(a)
i dlatego nie lubię róż
ja wiosną sobie wielkiego kolca w środek głowy wbiłam i przez 2 dni z jego resztą chodziłam - to dopiero trzeba umieć

Iwonka u mnie zima na całego
ale zdążyłam przykryć ambrowca i różę
boli jak nie wiem co ja róże lubię ale chyba nie do takiego stopnia żeby je mieć. Te co mam niech rosną ale więcej w planach nie zamierzam mieć

Temperatura u mnie już kilka dni na minusie, śnieżek sypie, biało. Róż nie kopczykuję, bukietówki tylko lekko osłonię i RH zrobię z gałązek świerka parawan przed wiatrem bo rosną na samym wygwizdowie, ale jeszcze się kilka dni wstrzymam

kasja83 napisał(a)

Biedaku...róże Cię zaatakowały
hehe no tak wyszło, ale już jest dobrze, strupek z nosa odpadł

iwka 11:47, 30 lis 2016

pytanie mam czy jest w sprzedaży lakier bezbarwny z brokatem? nie do włosów bynajmniej narobiłam bombek z papieru i takie, no matowe som chciałam je trochę wybłyszczyć
Margerytka40 12:07, 30 lis 2016

Gdzieś widziałam taki lakier , są napewno . Albo klejem je posmaruj i wypudruj sypkim brokatem .
Rytla 12:09, 30 lis 2016

Jest na pewno, bo miałam, ale marki nie pamiętam.
Magda70 12:12, 30 lis 2016

iwka napisał(a)
no i tak, posadziłam w sobotę ostatnie tulipany i przyszło mi do głowy wyzbierać liście z róż. Wgramoliłam się między te krzaki i powtarzam sobie uważaj na kolce, bo zaraz się podrapiesz. I co przez kurtkę zimową tak sobie w rękę wbiłam, że aż mnie zatrzęsło, odruchowo się zerwałam jak poparzona to zaczepiłam się z drugiej strony, a że byłam nachylona to dodatkowo czapkę mi z głowy zerwało a na koniec o zgrozo zadrapałam nos Wyglądam jakbym się z kotem bawiła

no cudownie....
Makao_J 12:19, 30 lis 2016

iwka napisał(a)
pytanie mam czy jest w sprzedaży lakier bezbarwny z brokatem? nie do włosów bynajmniej narobiłam bombek z papieru i takie, no matowe som chciałam je trochę wybłyszczyć

Nie polecam tego lakieru z brokatem. Ma kiepski efekt i zabarwia na żółto.
Widziałam w necie ciekawy patent gdzie kobietka pryskała zwykłym lakierem do włosów i obsypywała brokatem. Porównywała ten paten z gotowym i efekt był o niebo lepszy.
lojalna_ 12:24, 30 lis 2016

Myslałam zes podrapana bo zas cos fajnego łapkami działałas ))
iwka 12:27, 30 lis 2016

Margerytka40 napisał(a)
Gdzieś widziałam taki lakier , są napewno . Albo klejem je posmaruj i wypudruj sypkim brokatem .
tak właśnie zaczęłam robić ale uuu to precyzji dużej potrzeba, nie na moje nerwy
iwka 12:28, 30 lis 2016

Rytla napisał(a)
Jest na pewno, bo miałam, ale marki nie pamiętam.
patrzyłam właśnie w necie i są różne musze jeszcze do lidla dzisiaj wskoczyć, bezbarwny był bo widziałam ale czy brokatowy nie wiem. Kupiłam sobie czarny i srebrny, nawet fajnie się maluje