Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Rytla 19:12, 06 maj 2017

Makusia napisał(a)
U mnie też ani jednej siewki werbeny...tłumaczę sobie to tym, że w zeszłym roku nie miałam, to nie miała jak się wysiać

to jak u mnie, ale jato nawet werbeny nie znam! znów mnie rozsmieszyłasś!
AnnaCh 21:23, 06 maj 2017

Makusia napisał(a)
U mnie też ani jednej siewki werbeny...tłumaczę sobie to tym, że w zeszłym roku nie miałam, to nie miała jak się wysiać
A Ty wiesz, że miałaś w tym roku mieć werbenę, jak u mnie będzie srylion siewek
Tylko problem polega na tym, że na razie nie widzę u mnie ani jednej siewki, to po prostu nie możliwe, przecież widziałam jak te nasiona się sypały, chyba wygniły
iwka 21:33, 06 maj 2017

Kochane, ja się ze wszystkimi podzielę oby tylko rosła, nawet chwastom pozwalam rosnąć żeby nie zdeptać

Rytla, musisz koniecznie poznać
iwka 21:35, 06 maj 2017

Marga napisał(a)
Iwka, podziwiam Twoje łany pięknych tulipanów i nawet nie próbuję sobie wyobrażać, ile to roboty miałaś z sadzeniem cebul
Pozdrawiam ze słonecznej Lubelszczyzny
sadzenie ciężkie ale warto wiesz że wszystkie hosty z Warszawy mi się przyjęły, ładnie kły już pokazują, z 3 zrobiłam 7
iwka 21:37, 06 maj 2017

babka napisał(a)
Iwonka, ja moje Evergoldy wczesną wiosną też przycinam, lepiej wyglądają niż wyskubane bo te nowe liski szybko pokrywają szczecinę. W tym roku je drastycznie podzieliłam, odchorowują.
ja też drastyczny zabieg wykonałam, jeszcze jedna kępa czeka na czyszczenie, tak mi trawsko wrosła, że prawie evergolda nie widać.

teraz też będę przycinać
olga80 21:39, 06 maj 2017

Iwonko u Ciebie to prawdziwe pole tulipanowe trzcinnik i perovska jestem ciekawa letnich fot pewnie będzie pięknie
iwka 21:42, 06 maj 2017

ren133 napisał(a)

Iwonko
Śliczne te tulipany
Jakie to?
Renia te łososiowe to salmon van eijk a różowe to... kurcze nie pamiętam, z biedronki w każdym razie, przypomnę sobie to napiszę
iwka 21:43, 06 maj 2017

olga80 napisał(a)
Iwonko u Ciebie to prawdziwe pole tulipanowe trzcinnik i perovska jestem ciekawa letnich fot pewnie będzie pięknie
dzisiaj kolejne zakwitły i już je kocham

perovskia dopiero w planach zakupowych
lindsay80 21:45, 06 maj 2017

Piękne pola tulipanowe u Ciebie Iwonka!

Moja perovska nie przetrwała zimy, ale zamierzam kupować jeszcze raz.

Będziesz kupować lokalnie, czy obczaiłaś jakieś dobre źródło w necie?
olga80 21:51, 06 maj 2017

iwka napisał(a)
dzisiaj kolejne zakwitły i już je kocham

perovskia dopiero w planach zakupowych

Iwonko kupiłam jedną perovską w zeszłym roku.W tym przycięte patyki wg wskazówek Ewy wsadziłam do gruntu ukorzeniły mi się 3 sztuki (patyki muszą byś grubości ołówka).