Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Margerytka40 23:30, 06 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

no może... to przynajmniej się pośmiałaś Ale mi na prawdę szkoda tych ślimaków

Nie przejmuj się, ja mam tak z myszami
Radziu2013 23:33, 06 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)

Nie przejmuj się, ja mam tak z myszami

o tych to nic mi nie mów
jak sobie pomyślę że gdzieś siedzą i mogą wejść do domu to się chce założyć łapkę, pospać trutkę, a jak zobaczę taką mała, szarą myszkę to tez mi głupio
Margerytka40 23:35, 06 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

o tych to nic mi nie mów
jak sobie pomyślę że gdzieś siedzą i mogą wejść do domu to się chce założyć łapkę, pospać trutkę, a jak zobaczę taką mała, szarą myszkę to tez mi głupio

Toszka 23:43, 06 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)
Podglądam tak sobie wasz temat o ślimakach Wiem że to szkodniki ( chociaż powiem wam że u mnie w ogóle nie widzę żadnych szkód po ich działalności ). Szkoda mi ich trochę Nie lepiej np. zapłacić np po 1zł dziecku za jednego ślimaka a potem wynieść daleko na łąkę? Nie byłyby zabite a byłyby z dala od ogrodu

Radziu, problem z gołymi, rudymi ślimakami jest taki, ze to nielegalny emigrant. Roszczeniowy. Z Półwyspu Iberyjskiego. Ten ślimak to obecnie w Europie plaga. Bez naturalnych wrogów. Jest gorzki. Nawet ptaki go nie jedzą ani mój basset...Te ślimaki potrafią żreć nawet pisklęta... dobrze czytasz!
Ten ślimak jednorazowo znosi kilka tysięcy jaj. Cykl rozwojowy jest od kwietnia do końca grudnia. W kilka tygodni żre wszystko i osiąga dojrzałość do rozrodu.
babka 23:48, 06 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

no może... to przynajmniej się pośmiałaś Ale mi na prawdę szkoda tych ślimaków

Jakby ci zeżarły pół ogrodu byłbyś mniej litościwy
Mnie też ich żal, te ze skorupkami wyrzucam do rowu, niestety mając świadomość, że wrócą za dzień lub dwa
Radziu2013 23:51, 06 maj 2017

babka napisał(a)

Jakby ci zeżarły pół ogrodu byłbyś mniej litościwy
Mnie też ich żal, te ze skorupkami wyrzucam do rowu, niestety mając świadomość, że wrócą za dzień lub dwa

No możliwe... zawsze się inaczej mówi ja się nie ma jakiegoś problemu
Radziu2013 23:53, 06 maj 2017

Toszka napisał(a)

Radziu, problem z gołymi, rudymi ślimakami jest taki, ze to nielegalny emigrant. Roszczeniowy. Z Półwyspu Iberyjskiego. Ten ślimak to obecnie w Europie plaga. Bez naturalnych wrogów. Jest gorzki. Nawet ptaki go nie jedzą ani mój basset...Te ślimaki potrafią żreć nawet pisklęta... dobrze czytasz!
Ten ślimak jednorazowo znosi kilka tysięcy jaj. Cykl rozwojowy jest od kwietnia do końca grudnia. W kilka tygodni żre wszystko i osiąga dojrzałość do rozrodu.

Łooooo Matko No to współczuję tym co je mają
iwka 11:30, 07 maj 2017

Odlotowy ogród oglądacie ?
AnnaCh 12:00, 07 maj 2017

Właśnie włączyłam, odkryłam dzięki Tobie, że mam taki kanał na kablówce, bo prawie nie oglądam tv
Kawa 13:05, 07 maj 2017

zapomniałam kupić ta viagre u mnie winniczkow sporo ale wnoszę daleko na łąkę sporo takich małych z muszelkami