Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

AngelikaX 13:43, 07 maj 2017

iwka napisał(a)
jestem, jestem leniuchowałam to ja wczoraj, do takiego stopnia, że obiad miałam z dowozem po dwóch dniach ciężkiej pracy wczorajszy dzień był przechodzeniem z kanapy na fotel i z powrotem

dzisiaj w nocy znowu dolało, a już ładnie się robiło

kilka zdjęć z tygodnia

Musiałam zacytować - wszystkie piękne ale te brzoskwiniowe mnie urzekły
anna_t 20:53, 07 maj 2017

Toszka napisał(a)
Mam wysyp (sryliony) maleńkich nagich. Z jaj się wykluły Te gołe mają okres reprodukcji do końca grudnia... Grudnia!
Po bokach ogrodu mam sąsiedzkie chwastowiska i wylęgarnię ślimaków... wiagruję wzdłuż płotu. Wystarczy co 1m rozsypać kilka granulek. Najlepiej w roślinach, tak by ptaki nie zjadły.
teraz napiszę coś obrzydliwego. Jedzących kanapki i nadwrażliwych uprasza się o nie czytanie!!!!!
Otóż te gołe slimaki to kanibale. Po deszczu żrą dżdżownice z chodnika.... żrą też zdechłe ślimaki. Po zjedzeniu wiagry taki slimak zdycha/rozpuszcza się. Inne, które go żrą też... Ot taka moja informacja wypatrzona z życia ogrodu.
Za obrzydliwą informację przepraszam, ale wydaje się być ważnym info.
chryste panie!!! Teksanska masakra piła lancuchowa przy tobie to pikuś.... Nockę mam z głowy... O bosze....
Kasya 21:00, 07 maj 2017

jak juz o slimakach to musze napisac ze dla mnie najgorsze sa te małe nagie

ciezko wypatrzec i wyzbierac a żrą tyle co duze
JoannaDe 10:39, 08 maj 2017

Wczoraj właśnie miałam przykład tego co Toszka napisała o ślimakach i jedzeniu przez nich dżdżownic. Kosząc trawę znalazłam takiego jednego który posilał się jedną bidulką. Blee
Poszedł pod buta. Dżdżownica przegryziona w połowie.

Muss viagrę zakupić
JoannaDe 18:22, 08 maj 2017

Stożki przyszłam obejrzeć. Uprasza si o foty
Marga 20:53, 08 maj 2017

Chyba przestałam lubić ślimaki (oprócz winniczków). Obrzydliwe są. Podobno niektóre roznoszą groźne dla człowieka nicienie
AsiaK_Z 21:08, 08 maj 2017

JoannaDe napisał(a)
Wczoraj właśnie miałam przykład tego co Toszka napisała o ślimakach i jedzeniu przez nich dżdżownic. Kosząc trawę znalazłam takiego jednego który posilał się jedną bidulką. Blee
Poszedł pod buta. Dżdżownica przegryziona w połowie.

Muss viagrę zakupić

Matkoooooooo u mnie też w zeszłym roku te ślimaki były, ale ja je przyłapałam na sexie później nie zauważyłam żeby jakieś szkody wyrządziły. Chyba że one u mnie sobie tylko kopulodrom uskuteczniły
iwka 21:55, 08 maj 2017

ślimaki paskudy fuj, wysypałam przy siatce od sąsiada popiołem, zobaczymy czy coś pomoże. Jutro będzie pewnie papka bo cały czas pada !!!

Exotiki już zgubiły płatki przez ten deszcz, ale w końcu queeny podskoczyły do góry, słoneczka tylko potrzebują

Asia moje stożki to takie ala stożki, daleko im do Twoich jutro może cyknę

No idę chyba miłorzęba przykryć
Magda70 22:03, 08 maj 2017

U mnie mrówki zauważylam...
ślimaki jeszcze spią.
iwka 09:58, 09 maj 2017

Magda70 napisał(a)
U mnie mrówki zauważylam...
ślimaki jeszcze spią.
Madziu, mrówki też mam, całego bonzaja oblazły