Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 14:23, 19 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

No wyobrażam sobie. Parę setek to prawie gotowa kula. Taka metrowa to było by coś.
nooo, trzeba by było hds zamawiać do przeniesienia, albo kilku chłopów do przeturlania
iwka 14:24, 19 cze 2017

Mirka napisał(a)
Iwona mogły ci uschnąć Ja jak się siewki liatry wysieją to zaznaczm patykiem co by nie wypielić i do zakwitnięcia nie przesadzam bo wytwarza się cebulka.Potem można ale na jesieni najlepiej przesadzić.
w takim razie w przyszłym roku jeszcze raz podchodzę to tematu
Mirka 14:31, 19 cze 2017

iwka napisał(a)
w takim razie w przyszłym roku jeszcze raz podchodzę to tematu
O i na taką odpowiedź czekałam Ty jak ja uparta i dążąca do celu
Teraz jak przekwitnie rozsyp nasionka posyp troszkę ziemią aby wiatr nie wywiał i zaznacz
iwka 14:38, 19 cze 2017

Mirka napisał(a)
O i na taką odpowiedź czekałam Ty jak ja uparta i dążąca do celu
Teraz jak przekwitnie rozsyp nasionka posyp troszkę ziemią aby wiatr nie wywiał i zaznacz
tak mnie jeżówki zachęciły do siewu kupiłam trzy sadzonki białych, pięknie same się wysiały w ubiegłym roku, co prawda cały rok trzeba było się nimi zajmować, bo popikowałam w doniczki, później musiałam zadołować ale było warto, teraz mam chyba z 50 sadzonek, będą kwitły przecież fortunę bym na nie wydała
Mirka 14:54, 19 cze 2017

iwka napisał(a)
tak mnie jeżówki zachęciły do siewu kupiłam trzy sadzonki białych, pięknie same się wysiały w ubiegłym roku, co prawda cały rok trzeba było się nimi zajmować, bo popikowałam w doniczki, później musiałam zadołować ale było warto, teraz mam chyba z 50 sadzonek, będą kwitły przecież fortunę bym na nie wydała
I to jest to o co chodzi wysiewie roślin Ja jeżówkę białą z twoich nasionek wiosną siałam mam nadzieję na kwitnienie w przyszłym roku A i nabyłam trzcinniki KF i Overdam już zaczynają kwitnąć.Będzie sianie jak zabiorę nasionka.
MirellaB 16:37, 19 cze 2017

Czytam o rozchodnikach - je też się dzieli?
Moje trzyletnie takie brzydkie się zrobiły - wielkie, puste w środku i pokładające się. Częściowo powycinałam leżące gałązki, ale chyba w przyszłym roku całkowicie się ich pozbędę.
lojalna_ 17:15, 19 cze 2017

Zabko awatar super ...kulasy betonowe super rosliny i jezowki w takiej masie kobitko do pozazdroszczenia ciekawa jestem tego lanu ....

Ja dopiero w zeszłym roku rozchodniki zakupiłam a Wy juz dzielicie odmładzacie i wywalacie normalnie w lesie jestem za Wami
AsiaK_Z 18:19, 19 cze 2017

Dla Poważnej Pani ♡
iwka 18:44, 19 cze 2017

Mirka napisał(a)
I to jest to o co chodzi wysiewie roślin Ja jeżówkę białą z twoich nasionek wiosną siałam mam nadzieję na kwitnienie w przyszłym roku A i nabyłam trzcinniki KF i Overdam już zaczynają kwitnąć.Będzie sianie jak zabiorę nasionka.
będą kwitły na stówę moje na początku zapowiadały się bardzo słabo, ale teraz jak ruszyły to nie odbiegają od kupczych, jeszcze kilka dni i zkwitną
iwka 18:46, 19 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Czytam o rozchodnikach - je też się dzieli?
Moje trzyletnie takie brzydkie się zrobiły - wielkie, puste w środku i pokładające się. Częściowo powycinałam leżące gałązki, ale chyba w przyszłym roku całkowicie się ich pozbędę.
było te gałązki do ziemi wsadzić, ja tak zrobiłam i ładnie rosną kiedyś właśnie słyszałam że kilkuletnie się rozwalają