Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 18:47, 19 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Zabko awatar super ...kulasy betonowe super rosliny i jezowki w takiej masie kobitko do pozazdroszczenia ciekawa jestem tego lanu ....

Ja dopiero w zeszłym roku rozchodniki zakupiłam a Wy juz dzielicie odmładzacie i wywalacie normalnie w lesie jestem za Wami
haha Jola musisz przyspieszyć jeżówek też nie mogę się doczekać jeszcze kilka dni
iwka 18:49, 19 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Dla Poważnej Pani ♡
Asiu, bardzo dziękuję całuski

MirellaB 19:30, 19 cze 2017

iwka napisał(a)
było te gałązki do ziemi wsadzić, ja tak zrobiłam i ładnie rosną kiedyś właśnie słyszałam że kilkuletnie się rozwalają

Iwka nie rozmnażam rozchodnikiów, miejsca brak
Warmia 21:48, 19 cze 2017

Iwuś, aby Ci ten ogródek dalej tak piękniał
iwka 10:35, 20 cze 2017

MirellaB napisał(a)

Iwka nie rozmnażam rozchodnikiów, miejsca brak
przy moich zapędach boję się, że przyjdzie taki czas i to samo będę mówić
iwka 10:36, 20 cze 2017

Warmia napisał(a)
Iwuś, aby Ci ten ogródek dalej tak piękniał
bardzo dziękuję
Margerytka40 10:42, 20 cze 2017

Iwka Ty masz kłosownicę,powiedz coś o niej. Łatwo się ją dzieli,zadowolona z niej jesteś?. Chciałam nabyć jakąś sadzonkę i pobawić się w rozmnażanie. Może jeszcze seslerię jesienną. Chyba przez neta muszę zamówić bo stacjonarnie nie mogę spotkać. Która Twoim zdaniem fajniejsza? Zależy mi na połączeniu z szałwią,bodziszkami albo liatrą.
iwka 11:03, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Iwka Ty masz kłosownicę,powiedz coś o niej. Łatwo się ją dzieli,zadowolona z niej jesteś?. Chciałam nabyć jakąś sadzonkę i pobawić się w rozmnażanie. Może jeszcze seslerię jesienną. Chyba przez neta muszę zamówić bo stacjonarnie nie mogę spotkać. Która Twoim zdaniem fajniejsza? Zależy mi na połączeniu z szałwią,bodziszkami albo liatrą.
kłosownica łatwo się sieje, jak chcesz zbiorę Ci nasionka, za jakiś czas będzie kwitła, to wysiejesz sobie bardzo ją lubię i planuję w nią właśnie liatry przenieść. Szałwia musiałaby być z tych wyższych odmian, bo niska zginie w niej. Kłosownica pewnie ok 50-60 cm będzie mieć.

Jesienna fajna, rozmnażałam tylko przez podział, małe jeszcze, więc nie mam bardzo porównania. Mówiąc szczerze to nie wiem jak ona wygląda jako dorosła roślina, u mnie ciągle w wieku niemowlęcym Jak chcesz kupić jesienną to u Marty, słyszałam że już ma.
Kawa 11:09, 20 cze 2017

u mnie kłosownica zbiera się do kwitnienia i chyba bedę mogła ją ciachnąć jak się rozłazi co?

u mnie rozchodniki jeszcze ładne i jakieś takie wielkie i grubaśne w tym roku
jeżówek ma dużo siewek musze poprzenosić.
Margerytka40 11:15, 20 cze 2017

No właśnie ja też nie mam rozeznania co do tej seslerii a zdania na O są podzielone.
O kłosownicy jakbyś pamiętała to super by było.

Chyba zamówię tę seslerię bo i tak chciałam jeszcze inne roślinki u Marty zamawiać to dobiorę.
Szałwię mam caradonnę więc do kłosownicy chyba byłaby ok. Tylko muszę ją podzielić bo mało jej będzie