Iwka Ty masz kłosownicę,powiedz coś o niej. Łatwo się ją dzieli,zadowolona z niej jesteś?. Chciałam nabyć jakąś sadzonkę i pobawić się w rozmnażanie. Może jeszcze seslerię jesienną. Chyba przez neta muszę zamówić bo stacjonarnie nie mogę spotkać. Która Twoim zdaniem fajniejsza? Zależy mi na połączeniu z szałwią,bodziszkami albo liatrą.
kłosownica łatwo się sieje, jak chcesz zbiorę Ci nasionka, za jakiś czas będzie kwitła, to wysiejesz sobie bardzo ją lubię i planuję w nią właśnie liatry przenieść. Szałwia musiałaby być z tych wyższych odmian, bo niska zginie w niej. Kłosownica pewnie ok 50-60 cm będzie mieć.
Jesienna fajna, rozmnażałam tylko przez podział, małe jeszcze, więc nie mam bardzo porównania. Mówiąc szczerze to nie wiem jak ona wygląda jako dorosła roślina, u mnie ciągle w wieku niemowlęcym Jak chcesz kupić jesienną to u Marty, słyszałam że już ma.
Chyba zamówię tę seslerię bo i tak chciałam jeszcze inne roślinki u Marty zamawiać to dobiorę.
Szałwię mam caradonnę więc do kłosownicy chyba byłaby ok. Tylko muszę ją podzielić bo mało jej będzie