Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 11:25, 19 cze 2017

Mirka napisał(a)
Iwonka wszystko ślicznie rośnie Nowy nabytek to kamasja?
Możesz do mnie zajrzeć na 474str.i powiedzieć mi co ja mam za trawki .Czy to turzyca?

Edit:zapomniałam o avatarku fajna buźka
nie to przetacznik Rose Zwerg, bardzo miło mnie zaskoczył, przyszły sadzonki z jednym pączkiem a przez tydzień tak ładnie ruszył

Nasionka zbieram dla Ciebie wszystkiego co mam

Mirka 11:52, 19 cze 2017

iwka napisał(a)
nie to przetacznik Rose Zwerg, bardzo miło mnie zaskoczył, przyszły sadzonki z jednym pączkiem a przez tydzień tak ładnie ruszył

Nasionka zbieram dla Ciebie wszystkiego co mam

Iwonka Dzięki?Też tak mi się wydaje że to turzyca FC .Nie jest zielona tylko taka sino zielona taka szarawa raczej.Przetacznik śliczny zapisałam sobie nazwę będę szukać w szkółkach.

Pisałaś kiedyś o rozchodniku że ukorzeniasz i dzielisz na gałązki.Ja tak zrobiłam w zeszłe lato.Kupiłam sadzonkę.Matrony i rozebrałam na czynniki pierwsze tzn.po jednej gałązce.Tak się teraz rozrosła że hej.Z moich obserwacji wynika że tak co trzy cztery lata trzeba karpy podzielić bo liscie i kwiaty są mniejsze.Przynajmniej u mnie tak jest.

Edit:Siewki liatry mogłaś wypielić bo wyglądają jak trawa.Moje zeszłoroczne siewki mają jeden kwiat.Foto u mnie.
Margerytka40 12:44, 19 cze 2017

Iwonka,Ty robiłaś betonowe kule chyba. Chciałam zrobić takie w trzech rozmiarach z czego ta największa miałaby być naprawdę duża. Myślałam o piłce takiej jak dla dzieci do skakania jako forma dla tej kuli. Myślisz że się da? A z czego robiłaś,jakiś cement specjalny?
UrsaMaior 12:56, 19 cze 2017

Matko boska czym Ty karmisz te rośliny??? Załamka no.
Kawa 13:03, 19 cze 2017

Ivi

ogród wypasiony ma maksa
ja podejrzewam ze co poniektóre to kotletami karmią te swoje rośliny

ty weź tą zjeżdżalnię już usuń
no chyba że korzystasz
iwka 13:23, 19 cze 2017

Kawa napisał(a)

Ivi

ogród wypasiony ma maksa
ja podejrzewam ze co poniektóre to kotletami karmią te swoje rośliny

ty weź tą zjeżdżalnię już usuń
no chyba że korzystasz

ja kotleta nie oddam za żadne skarby lubię jeść

haha dobre, moje dupsko się nie mieści no usunę, czekam aż się zmobilizują i miejsce przygotują, cały domek jedzie do brata
iwka 13:24, 19 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Matko boska czym Ty karmisz te rośliny??? Załamka no.
szepczę im do uszka miłe słówka
kasja83 13:32, 19 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
Nuty czosnkowe na pięciolinii obowiązkowo musiały i w tym roku się znaleźć

Iwonka, chyba wszystkie rośliny Cię lubią - no nie wiem, czy jest jeszcze ktoś na O, komu tak świetnie idzie rozmnażanie roślinek i żeby one potem jeszcze tak porosły!

O tak.....pamiętam pięciolinię Iwonki.

Pięknie Iwonka u Ciebie-wszystkie rośliny jakieś takie grubaśne
iwka 13:37, 19 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Iwonka,Ty robiłaś betonowe kule chyba. Chciałam zrobić takie w trzech rozmiarach z czego ta największa miałaby być naprawdę duża. Myślałam o piłce takiej jak dla dzieci do skakania jako forma dla tej kuli. Myślisz że się da? A z czego robiłaś,jakiś cement specjalny?
pierwsze robiłam z mieszanki cementu i żwiru, babranina. Teraz kupuję gotową zaprawę, dolewa się tylko wodę i wiertarką z takim mieszadłem miesza.

W piłce jeszcze nie robiłam, dziewczyny pisały że trzeba to jakoś w piasku robić bo jak wlejesz beton do gumy to zapewne straci kształt. Miałam pomysł taki : okleić piłkę tak jak pinatę się robi, wiesz o czym mówię ? jest to bardzo twarde i myślę że to by zachowało formę kuli. Później może być problem ze zdjęciem tego bo to twarde jak cholera, ale tak myślę że, jakby to wodą zmoczył to przecież namięknie. Tak sobie tylko gdybam, nie testowałam. No i waga tego, będzie ciężkie, chyba że mniejszą w środek wsadzić.

Te które robiłam to wszystkie ze szklanych kloszy

iwka 13:37, 19 cze 2017

kasja83 napisał(a)

O tak.....pamiętam pięciolinię Iwonki.

Pięknie Iwonka u Ciebie-wszystkie rośliny jakieś takie grubaśne
haha jaka pani, takie rośliny