Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Magda70 10:55, 01 lip 2017

Moja wygladala inaczej. Myślę, że skoro dopiero kupowalas to juz zauwazyli swoj błąd i wysylają właściwe.

Jak rozpakuje swoją paczkę to zrobię fotkę. Na razie nie ma szans...leje od rana a my z robotą nad jeziorem stoimy...
paulina_ns 11:46, 01 lip 2017

iwka napisał(a)

muszę chyba jeszcze wybrać trochę ziemi, bo jak dojdzie podsypka i płyty to bedzie za wysoko, póżniej chyba trzeba to dobrze ubić, podsypka ze żwiru i cementu, ugrabić ubić, poziom złapać, położyć płyty i zasypać szpary czymś, jeszcze nie wiem czym.

Overdam rośnie na bardzo wąskiej rabacie przy siatce, przed nim zmieścił się tylko carex montana ale to było nie planowane miejsce, traktuję je bardziej jako przechowalnik, ale podoba mi się jakby wsadzić coś między montany, takiego pośredniego to mogłoby zostać.

Iwcia właśnie zapodalas mi kolejna inspiracje zastanawiałam się nad czym takim,tylko bardziej brałam pod uwagę miskanty,co ile sadziłas montane?
iwka 12:59, 03 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

O Ty już dobrze jesteś przygotowana pod względem teoretycznym, chyba będę Cię molestować kiedyś o dokładne informacje.
A jak grubą tą warstwę podsypki zakładasz?

Jak wszystko u Ciebie i trzcinniki i Overdam wypasione, moje na pewno nie tak wysokie.

A ja wymyśliłam przed Overdam Perovską, a całkiem z przodu są berberysy Admiration - ich nie chciałabym ruszać, a nie wiem czy nie zepsują wszystkiego.
tak w teorii to ja jestem przygotowana, gorzej z praktyką myślę że ok 10 cm tej podsypki wystarczy, zresztą muszę taczkami żwiru nawieźć z końca działki, nie wiem ile razy mi się zechce kursować, więc pewnie będzie mniej tej podsypki

Miałam plan na perovską przed KF, ale jak tak teraz patrzę, co się z nim dzieje po deszczach to chyba sobie odpuszczę. Wyłoży perovskę.

iwka 12:59, 03 lip 2017

amelia_b napisał(a)
Szum trzcinnika mam ciągle w uszach, a jak nie mam to sobie włączę i mam Pozdrawiam Iwonko
też czasami sobie oglądam i słucham A Ty nadal taka zapracowana ?
iwka 13:00, 03 lip 2017

anna_t napisał(a)
wow ale dobrze że umie się podnieść, grunt to żeby stał przecie
Iwona widzę że kostrzewe masz chyba taką jak ja, kiedy ja tniesz? Też ci się trochę sucha po kwitnienia zrobiła? Myślę ściąć swoją to może odbije znowu na taki żywy popielaty
kostrzewy nigdy nie cięłam, zawsze skubałam kłosy, w tym roku nawet skubać mi sie nie chce, na razie nie wygląda źle więc nic nie robię

iwka 13:16, 03 lip 2017

anna_t napisał(a)
wow ale dobrze że umie się podnieść, grunt to żeby stał przecie

tak do końca to nie podniósł się myślę że zawiniła tu siatka. Po południu ładnie się podniósł

jednak rano znowu leżał, tym razem w drugą stronę

iwka 13:17, 03 lip 2017

leżał na siatce i myślę, że gdyby nie ona to by się nic nie stało a tak częściowo się połamał

taka była wichura, że musiałam go związać

iwka 13:18, 03 lip 2017

JoannaDe napisał(a)
Metamorfoza cudna. Zadziwiające w jak krótkim czasie taka piękna zmiana i busz.

Trawki przepięknę.

Pozdrawiam

PS. Przez zmianę awatara prawie wątku nie poznałam
Dzięki Asiu
Pozdrawiam również
iwka 13:19, 03 lip 2017

leon60 napisał(a)
Overdam z Montaną rewelacja !
też mi się podoba
iwka 13:23, 03 lip 2017

effka napisał(a)
Witaj. Jezusie, trzcinniki takie wielgaśne a je posadziłam pod olbrzymamy tujami, jak mi takie wyrosną, to je będę musiała eksmitować. Czymś je karmisz specjalnym? Rewelacja
niczym szczególnym ich nie karmię, dwa razy chyba podlane były gnojówką, jak zaczęły podsychać,częściej dostają wodę Obecnie mają z 1,80 ale kłosy jeszcze pójdą w górę