Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 09:04, 28 cze 2017

Kawa napisał(a)
o kurcze Iwonka od deszczu się tak położoył??
tak, zawsze leży i się podnosi, chyba że wichura go sponiewiera to ma problem. Kilka godzin słonka wysycha i staje na baczność

właśnie tak nad tym placykiem dumam, raczej na stałe. Mam przy altance ułożone stare płytki na styk, na cienkiej warstwie żwiru i w szczelinach zielsko wyrasta. Teraz chciałam ułożyć z tyłu ze szparami na kamyk między płytami. Chyba na podsypce zrobię.
iwka 09:07, 28 cze 2017

Makusia napisał(a)
U mnie trzcinniki też polegują po nocnym deszczu, ale liczę, że się wezmą w garść i staną na baczność
w ubiegłym roku jeszcze je wiązałam, było mi szkoda w tym odpuszczam, takie kolosy porosły że nie ma szans. Będzie stał

Właśnie w radiu słyszę że przez Warszawę nawałnica deszczowa przechodzi, może do mnie nie dojdzie
polinka 09:18, 28 cze 2017

Wielki buziak za Werbene☺
Cała noctak padało,że stoi na bacznosc
iwka 09:28, 28 cze 2017

polinka napisał(a)
Wielki buziak za Werbene☺
Cała noctak padało,że stoi na bacznosc
u mnie też pada, fajny czas na sadzenie
babka 10:14, 28 cze 2017

OlaLeon kładła płyty, wal do Niej
My kładliśmy na gruz przysypany piachem ale u as obrzeże z belek a Ty pewnie chcesz bez więc pewnie na podsypkę betonową.
Trzcinnik na kolanach też piękny, nostalgiczny
AngelikaX 11:27, 28 cze 2017

Twoje przed/po to po prostu miazga!
lindsay80 13:40, 28 cze 2017

ja też jestem przed robieniem miejsca na ogniska z płytami to chętnie poczytam co i jak.
Coraz bardziej mi się ten trzcinnik podoba, u siebie już nie wcisnę, ale mam Overdam, ciekawe czy to pokładanie też się go tyczy, jeszcze na własnej skórze się nie przekonałam.

U mnie właśnie chmury nadciągają, od rana wiało masakrycznie i prażyłoniemiłosiernie, ale teraz już pochmurnie się zrobiło, oby tylko w miarę spokojnie te burze się z nami obeszły.
iwka 13:44, 28 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
ja też jestem przed robieniem miejsca na ogniska z płytami to chętnie poczytam co i jak.
Coraz bardziej mi się ten trzcinnik podoba, u siebie już nie wcisnę, ale mam Overdam, ciekawe czy to pokładanie też się go tyczy, jeszcze na własnej skórze się nie przekonałam.

U mnie właśnie chmury nadciągają, od rana wiało masakrycznie i prażyłoniemiłosiernie, ale teraz już pochmurnie się zrobiło, oby tylko w miarę spokojnie te burze się z nami obeszły.

właśnie nie wiem jak to miejsce ugryźć, chyba zaczęłam od złej strony robić, przekopałam teren i stoję w miejscu

Trzcinnik pięknie faluje, nagrałam filmik, szkoda że nie można tu wstawić

overdam też się kładzie.

iwka 13:45, 28 cze 2017

AngelikaX napisał(a)
Twoje przed/po to po prostu miazga!
Dzięku Angela
iwka 13:47, 28 cze 2017

babka napisał(a)
OlaLeon kładła płyty, wal do Niej
My kładliśmy na gruz przysypany piachem ale u as obrzeże z belek a Ty pewnie chcesz bez więc pewnie na podsypkę betonową.
Trzcinnik na kolanach też piękny, nostalgiczny
podpytam w takim razie Oli. U mnie chyba bez obrzeży, chciałam może jakiś murek, czy donicę, zresztą ja wszystko bym chciała co zobaczę, nie umiem się zdecydować