Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Toszka 12:52, 12 lip 2017

Łyse obetnij. Teraz już z górki będzie i można go pobudzać. Nie nawozisz niczym. Co najwyżej ukorzeniacz znowu. Można Asahi (biostymulator).
Cały czas piszę o tym dużym...
iwka 13:24, 12 lip 2017

Toszka napisał(a)
Łyse obetnij. Teraz już z górki będzie i można go pobudzać. Nie nawozisz niczym. Co najwyżej ukorzeniacz znowu. Można Asahi (biostymulator).
Cały czas piszę o tym dużym...
tak, tak, dużego mam na myśli czyszczę w takim razie jeszcze raz i kupię ten biostymulator
Makusia 13:32, 12 lip 2017

Ale masz rozmnażalnik wypasiony! Gdzie Ty to dobro pomieścisz całe?

Czyli moje cisy, które jednak przeżyły po wiosennym przesadzaniu też ciąć? Nie-bo ja je cięłam, mimo, że nie powinnam przesadzając? Czy te suche jednak obciąć?
Kawa 13:45, 12 lip 2017

Iwonka purpurowe no chyba że zmieniły kolor podczas usychania
nawigatorka 12:54, 13 lip 2017

iwka napisał(a)
różowe, chyba te zwykłe purpurowe.

white swan mogę wiosną się podzielić, wszystkie z ubiegłorocznych siewek zakwitły
ja swoje siewki przesadzałam dwa dni temu bo tak pada, że nawet nie zauwazyły. jesli miałabys nadmiar to ja na nie zawsze chętna ale pomysl co b yć Ty potrzebowała na wymianę bo za duzo juz dobroci mam oc Ciebie
iwonkap 13:07, 13 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
ja swoje siewki przesadzałam dwa dni temu bo tak pada, że nawet nie zauwazyły. jesli miałabys nadmiar to ja na nie zawsze chętna ale pomysl co b yć Ty potrzebowała na wymianę bo za duzo juz dobroci mam oc Ciebie

Podpytam o siewki - jak z nimi postępujecie ? one w kolejnym roku kwitną czy coś trzeba czekać dłużej, coś nimi robić ? Bo wysiało mi sie duuuzo i nie wiem teraz co z nimi począć
Makao_J 13:57, 13 lip 2017

Ślimole u mnie poległy. Masa ich leży. Przykre to bo nie ludzkie takie ale za dużo strat mam przez nie. Wciągają jeżówki, ostróżki, funkie nawet świecznicę obsiadły.
iwka 14:28, 13 lip 2017

Makusia napisał(a)
Ale masz rozmnażalnik wypasiony! Gdzie Ty to dobro pomieścisz całe?

Czyli moje cisy, które jednak przeżyły po wiosennym przesadzaniu też ciąć? Nie-bo ja je cięłam, mimo, że nie powinnam przesadzając? Czy te suche jednak obciąć?
suche chyba możesz wyciąć

ja mam jeszcze pół działki łysej, a z moimi ruchami parę lat mi jeszcze zajmie przekopanie jej
iwka 14:29, 13 lip 2017

Kawa napisał(a)
Iwonka purpurowe no chyba że zmieniły kolor podczas usychania
hihi może nie
iwka 14:29, 13 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
u mnie dzisiaj tak leje ze pewnie jak wrócę z pracy to wszystko bedzie leżało, rano anabelki już ziemi dotykały.

białych siewek nie mam w tym roku, chyba wypieliłam, ale zeszłoroczne pięknie kwitną, jak pikowałam to po kilka w doniczkę i są już grubiutkie. Teraz to raczej nie, bo one już kwitną i Toszka chyba mówiła że jak już, to z dużą bryłą przenosić bo coś tam z korzeniami może być nie tak i mogą odchorować.
Asiu, ja mam ich naprawdę sporo więc chętnie się podzielę