Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Rytla 15:27, 13 lip 2017

Któż je wymalował tak perfekcyjnie!?
Toszka 15:49, 13 lip 2017

Makusia napisał(a)
Ale masz rozmnażalnik wypasiony! Gdzie Ty to dobro pomieścisz całe?

Czyli moje cisy, które jednak przeżyły po wiosennym przesadzaniu też ciąć? Nie-bo ja je cięłam, mimo, że nie powinnam przesadzając? Czy te suche jednak obciąć?

Martuś, do cisów staram się podchodzić indywidualnie w zaleznosci od historii, ogrodu i ogrodnika.
Zwróć uwagę, że zaznaczałyśmy z Iwonką, że o duzym cisie mowa, bo ten miał już iść na śmieci... hihi, nie za tęczowy most, a na śmieci
On korzenie ma, porządne,tylko troszku mu zaszwankowały

Makao_J napisał(a)
Ślimole u mnie poległy. Masa ich leży. Przykre to bo nie ludzkie takie ale za dużo strat mam przez nie. Wciągają jeżówki, ostróżki, funkie nawet świecznicę obsiadły.

One jedzą wszystko... dosłownie wszystko a ich nic jeść nie chce... wróć, je jedzą tylko pobratyńcy... fuj, kanibale...
U mnie gdyby nie wiagra, to by nic nie było
nawigatorka 16:51, 13 lip 2017

iwka napisał(a)
u mnie dzisiaj tak leje ze pewnie jak wrócę z pracy to wszystko bedzie leżało, rano anabelki już ziemi dotykały.

białych siewek nie mam w tym roku, chyba wypieliłam, ale zeszłoroczne pięknie kwitną, jak pikowałam to po kilka w doniczkę i są już grubiutkie. Teraz to raczej nie, bo one już kwitną i Toszka chyba mówiła że jak już, to z dużą bryłą przenosić bo coś tam z korzeniami może być nie tak i mogą odchorować.
Asiu, ja mam ich naprawdę sporo więc chętnie się podzielę
wiesz przeszłam się do swoich znów poprzesadzac kolejne i uznalam ze niewiarygodnie zachłanna jestem na nie trudno mi się powstrzymać a tak na prawdę mam ich tyle ze mige sama sobie wysłać. To bylabynorzesada by chcieć więcej na pewno komuś się przydadzą bardziej
U nas w nocy spadło 24 mm. A trzcinniki na baczność annabel tez
Makao_J 17:01, 13 lip 2017

Prawda Toszka. Szkoda że moje koty przechodzą obok ślimaków obojętnie No ale dobrze że chociaż nornice, myszy i krety ścigają. Na ślimaki chemia zadziała a na te szkodniki to trutki nie działają.
iwka 14:02, 17 lip 2017

Witajcie w ten paskudny dzień, zimno i buro u mnie dzisiaj, no ale jutro ma być już lepiej

Uśmiałam się z makijażu na lilii, niestety już przekwita po deszczach.

Przechowalnik poszerzył się o kolejny metr, część jeżówek popikowana, dzisiaj muszę znowu kawałek przedrzeć, jak tak dalej pójdzie to do zimy przekopię cały ugór

Kilka fotek z ubiegłego tygodnia
jeżówki uwielbiam w każdej fazie, będzie ich więcej

rozchodniki, takie lubię najbardziej

anabelki jak co roku leżą, wiązanie do kupy nie pomogło, kwiaty tak duże że przewiesiły się za sznurek i połamały się.
U kogoś widziałam taką metodę, że przy każdej gałązce długi patyk wbity w ziemię, i przywiązany. Pracochłonne ale warto, kilka bambusów miałam na próbę i deszcz nie groźny.

iwka 14:03, 17 lip 2017

były białe, w tym roku jedna zakwitła na różowo, dlaczego?

polar bear drugi rok u mnie, ładne krzaczki porosły