Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

nawigatorka 14:30, 25 sie 2017

jesienny Twój ogród limki jeszcze w połenej krasie a nasze już różowe. i zazdroszcze jezówek na baczność bo nasze połozył w dużej mierze wiatr nawałnic.
jolka 21:53, 25 sie 2017

iwka napisał(a)
Jola, Twoje to przy moich modelki XXL, trzeci rok rosną, w tym już mocno przycięłam i faktycznie trochę więcej tych gałązek puściły ale miernoty. Kwiat niby duży ale pięć na krzyż. Chyba im miejsce nie odpowiada. Mam chęć zmienić to nasadzenie ale nie bardzo wiem co w zamian posadzić.

Tuje, ML, VF, rozchodniki, żurawki, tak jest. Jeżówki zamiast VF by pasowały? Posadziłabym taki szeroki szpaler różowych, tylko rozchodnik bardziej w róż się przebarwia to raczej chyba nie, sama nie wiem, ewentualnie białe mam.
Wtedy by było tak: tuje, ML z jeżówkami i rozchodnik.

Iwonka ja moje VF dwa razy podlałam porządnie pokrzywą, chyba to im pomogło. Może im daj jeszcze szansę za rok...?

Co do nowego planu, to się zastanawiam czy Ci rozchodniki i trawy nie zagłuszą jeżówek. U mnie w tym roku jeżówki ewidentnie przytłoczone trawami i hostami. Na przyszły rok hosty wywalam, a jeżówek dosadzę więcej.
Toszka 22:06, 25 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Iwka ja jeszcze odnośnie cisów. Wiesz cena korzystna, ale czy one są zdrowe? Kupisz, posadzisz, roboty sobie narobisz i odpukać zaczną marnieć
Ja na okazje cenowe jestem sceptycznie nastawiona.
Pamiętam jak koleżanka kupiła okazyjnie cisy z opuchlakami w korzeniach. Połowę wywaliła i taka to była okazja.

Widoczki ogrodowe bardzo ładne. Kiedy ją się doczekam takich hortek

Mirellko, błagam, zaklinam - ten twój pesymizm nie pomaga w utrzymaniu optymizmu...błagam - nie torpeduj optymizmu i radości. Czasami zastanawiam się, czy ty nie aby rodzina mojego eMa - on też taki smerf Maruda - "nie uda się, nie uda"

A cisy z opuchlakami można było Decisem potraktować tak jak to onegdaj JoannaDe zrobiła.
JoannaDe 11:24, 26 sie 2017

Toszka napisał(a)

Mirellko, błagam, zaklinam - ten twój pesymizm nie pomaga w utrzymaniu optymizmu...błagam - nie torpeduj optymizmu i radości. Czasami zastanawiam się, czy ty nie aby rodzina mojego eMa - on też taki smerf Maruda - "nie uda się, nie uda"

A cisy z opuchlakami można było Decisem potraktować tak jak to onegdaj JoannaDe zrobiła.

Dokładnie to Mospilanem

Potwierdzam , ciski z opuchlakami i pędrakami w korzeniach zanabyłam. Po okazyjnej cenie Ciski przeszły kąpiel i mają sie dobrze. No prawie, bo dwie sztuki męczy grzyb. Ale robali nie ma, sprawdzałam kilkakrotnie.

Bierz Iwka i sie nawet nie zastanawiaj
iwka 13:23, 28 sie 2017

AngelikaX napisał(a)
Foteczki to co lubię najbardziej... a jak jeszcze takie to raj dla oczu

Działasz już z cisami? Bo Ci się rozmyślą jeszcze
działam, działam zarezerwowane są miejsce szykuję a to na moim ugorze nie jest łatwe

Kawa napisał(a)
a mnie się twoje hortki baaardzo podobają piękne są
ale nie bedę rozpisywać które
haha te które są piękne i mi się podobają

nawigatorka napisał(a)
jesienny Twój ogród limki jeszcze w połenej krasie a nasze już różowe. i zazdroszcze jezówek na baczność bo nasze połozył w dużej mierze wiatr nawałnic.
limki faktycznie jeszcze się nie przebarwiają. Nawałnic współczuję, ja to się strasznie boje takich zjawisk

jolka napisał(a)

Iwonka ja moje VF dwa razy podlałam porządnie pokrzywą, chyba to im pomogło. Może im daj jeszcze szansę za rok...?

Co do nowego planu, to się zastanawiam czy Ci rozchodniki i trawy nie zagłuszą jeżówek. U mnie w tym roku jeżówki ewidentnie przytłoczone trawami i hostami. Na przyszły rok hosty wywalam, a jeżówek dosadzę więcej.
właśnie wczoraj przyglądałam się tej rabacie i faktycznie, nawet nie wiedziałam że ML tak mi się w tym roku rozrosły, ładne kępy się już zrobiły. I stwierdziłam że to chyba rozchodniki zagłuszyły hortensje, za blisko są posadzone siebie. Konieczna rewolucja na wiosnę. Jedna vanilka tak pięknie się przebarwiła że dam im szansę

Toszka napisał(a)

ja nie z tych co szybko się zniechęcają i poddają

JoannaDe napisał(a)

Dokładnie to Mospilanem

Potwierdzam , ciski z opuchlakami i pędrakami w korzeniach zanabyłam. Po okazyjnej cenie Ciski przeszły kąpiel i mają sie dobrze. No prawie, bo dwie sztuki męczy grzyb. Ale robali nie ma, sprawdzałam kilkakrotnie.

Bierz Iwka i sie nawet nie zastanawiaj
wprawdzie to nie sprawdzałam czy tam sa opuchlaki, ale jakby były to pewnie te cisy byłyby w gorszej kondycji. Pan mnie zapewniał, że brał je z dobrej szkółki. W razie co wiem jak postępować