Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

kasja83 08:07, 25 sie 2017

Iwonka tłusto u Ciebie, gęstwa olbrzymia. Co to za odmianę masz białych jeżówek?
Makusia 09:09, 25 sie 2017

Iwi Twój ogród to się w lipcu zatrzymał Jest taki "świeży" i pełen wigoru- w moim już zaczyna jesień wieść prym- niestety.
iwka 13:48, 25 sie 2017

Magleska napisał(a)
Ładne widoczki,pięknie , zjawiskowo masz potrzymam też kciuki ,chociaż nie wiem za co ,ale w masie siła a cisy- za taką cenę ,to tylko brać
Magda, zjawiskowo to ma Malkulka, Navi, Renia, Leonek, Edytka, ja to mam ... hmmmm w miarę czysto ... z przodu ale bardzo dziękuje Kciuku się przydały, wszystko poszło po mojej myśli dzięki

Anda napisał(a)
Piękne hortki W ogóle pięknie wyglądają kompozycje jezówkowo-trawiasto-aminkowo-rozchodnikowe
też mi się to zestawienie podoba, gdyby je jeszcze jakoś sensownie ułożyć to całkiem całkiem

Ewciu, dopiero wczoraj u Marty zobaczyłam Wasze fotki, super spotkanie miałyście

jolka napisał(a)
O matko!! Ile kwiecia Pięknie jest!
Tylko dlaczego masz na vanilki nerwa?? Idę poszukać, może już napisałaś..
Od razu mnie zaniepokoiłaś, bo ja w nich duże nadzieje pokładam
Jola, Twoje to przy moich modelki XXL, trzeci rok rosną, w tym już mocno przycięłam i faktycznie trochę więcej tych gałązek puściły ale miernoty. Kwiat niby duży ale pięć na krzyż. Chyba im miejsce nie odpowiada. Mam chęć zmienić to nasadzenie ale nie bardzo wiem co w zamian posadzić.

Tuje, ML, VF, rozchodniki, żurawki, tak jest. Jeżówki zamiast VF by pasowały? Posadziłabym taki szeroki szpaler różowych, tylko rozchodnik bardziej w róż się przebarwia to raczej chyba nie, sama nie wiem, ewentualnie białe mam.
Wtedy by było tak: tuje, ML z jeżówkami i rozchodnik.

MirellaB napisał(a)
Iwka ja jeszcze odnośnie cisów. Wiesz cena korzystna, ale czy one są zdrowe? Kupisz, posadzisz, roboty sobie narobisz i odpukać zaczną marnieć
Ja na okazje cenowe jestem sceptycznie nastawiona.
Pamiętam jak koleżanka kupiła okazyjnie cisy z opuchlakami w korzeniach. Połowę wywaliła i taka to była okazja.

Widoczki ogrodowe bardzo ładne. Kiedy ją się doczekam takich hortek
No ja już kupiłam raz miernoty i od wiosny o nie walczę. Ale z drugiej strony to nie stać mnie na takie ładne dorodne po kilka dyszek za sztukę. Raz sobie pozwoliłam i zaszalałam, kupiłam piękne duże okazy i jeden też mi choruje,nie ma reguły, wiesz jak to jest, jak ma rosnąć to będzie a jak się coś przyplącze to trzeba walczyć

Te cisy wydają się być zdrowe, tylko trochę zabiedzone.

kasja83 napisał(a)
Iwonka tłusto u Ciebie, gęstwa olbrzymia. Co to za odmianę masz białych jeżówek?
White swan taaak ogród podobny do właścicielki, hihi tłuściutki jak pączuś

Makusia napisał(a)
Iwi Twój ogród to się w lipcu zatrzymał Jest taki "świeży" i pełen wigoru- w moim już zaczyna jesień wieść prym- niestety.
Makusia, bo wiesz co ? to chyba zdjęcia z końca lipca były dawno nie robiłam, coś tam na urlopie ale mało. Myślę że jakieś 2-3 tygodnie wstecz
Kawa 14:02, 25 sie 2017

a mnie się twoje hortki baaardzo podobają piękne są
ale nie bedę rozpisywać które
AngelikaX 14:06, 25 sie 2017

Foteczki to co lubię najbardziej... a jak jeszcze takie to raj dla oczu

Działasz już z cisami? Bo Ci się rozmyślą jeszcze