Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:56, 30 paź 2017

Brzozy posadzone ... po lewej stronie. Nie wiem, ale jak ustawiłam je w poprzek dziwnie wyglądały, może dlatego że za nimi nic nie ma i strasznie pusto się wydawało. Doszłam do wniosku ze muszę ramy obsadzić, innej opcji nie ma, piździ po całości. W obawie przed tym wiatrem kupiłam brzozom porządne kołki i jeszcze dodatkowo porobiłam odciągi. Stoją na baczność, dzisiaj jeszcze muszę graby opalikować, bo niestety jednego wywaliło, masakra jak wieje
eVka 13:02, 30 paź 2017

Super, dzięki za namiar zamawiałaś online czy byłaś na miejscu oglądać?
Wieje niemiłosiernie, ostatnio jakiś koszmar z tymi wiatrami.
Pokazuj brzózki!
iwka 13:09, 30 paź 2017

effka napisał(a)
Super, dzięki za namiar zamawiałaś online czy byłaś na miejscu oglądać?
Wieje niemiłosiernie, ostatnio jakiś koszmar z tymi wiatrami.
Pokazuj brzózki!
nie ma co pokazywać, żaden efekt, posadzone za wielką górą kamieni i gruzu wśród krzaków przeróżnych i w dodatku za nimi leży dwumetrowy pas wszystkiego co się nadawało na przykrycie darni żeby zgniła przez zimę tak apropo to musze dać ogłoszenie, może ktoś ten gruz mi zabierze tylko jeszcze trochę oczyszczania mi zostało, chciałabym to w końcu ogarnąć i uprzątnąć

brzóz nie oglądałam, telefonicznie tylko rozmowy były prowadzone kolega mi przywiózł po drodze
ren133 13:12, 30 paź 2017

iwka napisał(a)
szkoda tak się zastanawiam właśnie ze cały czas mam obawy co do dużych drzew, a przecież niektórzy maja mniejsze ogródki i ciągle drzewa sadzą muszę zmienić nastawienie

Koniecznie Iwonko bo uważam, ze jednak drzewa robią świetną robotę w ogrodzie
Piękne te brzozy ... efekt od razu będzie widoczny wiosną

AniMa 13:12, 30 paź 2017

Szacunek proszę Pani!!! W taką pogodę sadzić drzewa
Zazdroszczę, że masz już tę robotę za sobą....
Kawa 13:21, 30 paź 2017

Iwonka kochana jakie piękne zakupy!!!!
śliczne brzózki niech rosną tfu tfu
iwka 14:15, 30 paź 2017

ren133 napisał(a)

Koniecznie Iwonko bo uważam, ze jednak drzewa robią świetną robotę w ogrodzie
Piękne te brzozy ... efekt od razu będzie widoczny wiosną

ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.

musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia

iwka 14:15, 30 paź 2017

AniMa napisał(a)
Szacunek proszę Pani!!! W taką pogodę sadzić drzewa
Zazdroszczę, że masz już tę robotę za sobą....
no wyjścia nie miałam, miotało nimi jak nie wiem co, zanim dołki wykopałam to kilka razy je wywracało, kamieniami doniczki obciążałam żeby równo ustawić

ja jeszcze nie kończę sezonu, tuje na piątek zamówiłam, mam nadzieję że się trochę ociepli miałam już dać na wstrzymanie ale stwierdziłam ze będę miała z grzywki, zostanie mi jeszcze jeden bok za brzozami właśnie do obsadzenia i finito. Z każdej strony będę obsadzona
iwka 14:16, 30 paź 2017

Kawa napisał(a)
Iwonka kochana jakie piękne zakupy!!!!
śliczne brzózki niech rosną tfu tfu
to dzięki Makusi mam nadzieję że się przyjmą, nie wiem jakie miały korzenie, nie rozwalałam bryły bo ,Marta pisała że małe, więc się bałam. Nie wiem czy te młode to korzenie brzozy czy chwastów, bo doniczki przerośnięte zielskiem były bardzo.
Wsadziłam tak jak wyjęłam z doniczki.

ren133 14:25, 30 paź 2017

iwka napisał(a)
ostatnio nic nie robię tylko oglądam drzewa upatrzyłam jeszcze u siebie w szkółce platany alphen globe i tak się zastanawiałam czy może pasowałyby w tej przerwie między świerkami. Trochę je wysunąć do przodu a za nimi jakieś wysokie trawy.

musze się jeszcze upewnić na jakiej wysokości szczepione, Jola mówi że minimum 2,2 muszą być. Przy moim 1,64 wydawały się wysokie i cena chyba dobra oczywiście robiona z dużego przybliżenia

W tę lukę dałabym jednak świerki