Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 20:05, 26 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Hej Jestem, odwiedzam
Bardzo ładnie u Ciebie w ogrodzie Te rabaty z trawami to tak mi trochę przypominają rabaty u Paulinki " Ogrodowy powrót do dzieciństwa".

Na początku pokazujesz tuje od teściowej Cyprysy Columnaris - nie posadziłaś ich, bo dalej nie widziałam. Ja też je mam, bardzo je lubię za ich kolor i pokrój, ale wiem, że nie wszystkim się podobają. Niestety moje padają i stale wymieniam na nowe Teraz znowu mam dwie do wymiany, a trzecia jeszcze walczy. To efekt sadzenia dużych w ciepłe dni.

Bardzo podoba mi się część rabaty szmaragdy, miskanty ML, hortki Vanilla i rozchodniki Bardzo fajne i sprawdzone jest to połączenie.

Rabata z Red Baronami też super - uwielbiam te trawy

Mam pytanie odnośnie kosmosów. Czy Ty je wykopujesz na zimę?

Psiaku cudne - ja miłośniczka psów

Zaznaczam Twój wątek i ostrzegam będę stałym bywalcem u Ciebie

Witaj Mirelko

Te tuje to moje utrapienie, z 10 tylko 3 się przyjęły, i te ładnie rosną, szkoda,jak tak na nie teraz patrzę to żal mi ich
rabata że szmaragdami oczywiście ogrodowiskowa, red baron to mój pupilek,w tym roku jeszcze dokupilam
kosmosu mam pierwszy rok i spróbuję je wykopać i przechować
do odwiedzania mojego wątku zapraszam, masz fajne pomysły a mi ich ostatnio brakuje
iwka 20:07, 26 sie 2015

kasia_w napisał(a)
Kule Ci super wychodzą! Mnie by było żal te formy rozbijać, bo same w sobie ładne.

A psiak słodki

takich szklanych baniek mam jeszcze chyba z 7 sztuk i też mi ich szkoda tłuc, zrobię jeszcze kilka kulek i na razie wystarczy zabiorę się za doniczki
amelia_b 20:54, 26 sie 2015

Ale cie te kulki wzięły cudnie
Kawa 08:07, 27 sie 2015

dzień dobry

chodzę i myślę siedzę i myślę stoę i myślę

red baron w tym roku jakoś mi tez przypadł do gustu
amelia_b 08:45, 27 sie 2015

A ja nie mam i wstyd roku mieć nie będę
iwka 09:12, 27 sie 2015

amelia_b napisał(a)
A ja nie mam i wstyd roku mieć nie będę

ale że co, że nie lubisz?
iwka 09:15, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)
dzień dobry

myśl, myśl fajny jest mój trochę zaczął puszczać się na boki
paulina_ns 09:20, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)
dzień dobry

A powiem Ci, że nie jesteś sama z tym myśleniem, bo ja ostatnio w szkółce też widziałam fajne sadzonki, chyba po 6 zł i też się nad nim zastanawiałam, ale się wstrzymałam, bo nie wiele o nim wiedziałam
Kawa 09:41, 27 sie 2015

ja red barona kupiłam w zeszłym roku ale jakoś dupowato rósł
w tym roku przesadziłam go raz później znowu
i rośnie z lawendą
wypuszcza nowe przyrosty mam nadzieję że w przyszłym roku będzie jeszcze fajniejszy

nie mam jednej linii "rzeki" redbaronowej żałuje ale już nie chcę go więcej tarmosić
iwka 09:45, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)
ja red barona kupiłam w zeszłym roku ale jakoś dupowato rósł
w tym roku przesadziłam go raz później znowu
i rośnie z lawendą
wypuszcza nowe przyrosty mam nadzieję że w przyszłym roku będzie jeszcze fajniejszy

nie mam jednej linii "rzeki" redbaronowej żałuje ale już nie chcę go więcej tarmosić

daj mu czas, ja miałam jedną sadzonkę, rosła między anabelkami, rosła ona tam wegetowała a nie rosła, w tym roku przesadziłam bardziej na słońce, podzieliłam na kępki po kilka listków i zasuwa jak szalony