Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

paulina_ns 11:16, 27 sie 2015

Ja też miałam kiedyś kilka, ale stały i stały w miejscu, w końcu wywaliłam. Zależy kto co lubi, ja wolę ta moja miłość do roślin na inne gatunki przelać
Iwcia 11:21, 27 sie 2015

Mi nawet ostatnio babka w szkółce mówiła, że wycofali się z wrzosów bo problematyczne. A co roku dawać tyle kasy, żeby odbudować wrzosowisko...bez sera (sensu)
Warmia 11:22, 27 sie 2015

A ja lubię wrzosy i one mnie chyba też Rosły ładnie na rabacie, postanowiłam ją przerobić i wrzosy przeniosłam, a one dalej rosną, kwitną i nic szczególnego z nimi nie robię. Na wiosnę tylko przycinam uschnięte kwiatostany, a one rosną dalej. W tamtym roku posadziłam jeszcze w donicy i zostały w niej na zimę na parapecie. Przeżyły Na wiosnę je posadziłam do ziemi i teraz kwitną.
amelia_b 11:28, 27 sie 2015

Iwcia napisał(a)
A co do red barona - lubię go coraz bardziej, choć mam w ogrodzie tylko swiezynke. Myślę, że super wyglądałyby u Amelii pod tymi brzozami- no ale cóż

Nie mów jeszcze no cóż
amelia_b 11:30, 27 sie 2015

iwka napisał(a)

ja lubię, ale tylko na nie patrzeć,
nie mówię, że nie kupię sobie jednego dla dekoracji, bo fajnie wyglądają i tylko mnie ta ich maleńkość powstrzyłama od zakupu.
Na pewno nie będę miała wrzosowiska, kilka razy już zakładałam i wszystkie nie przetrzymały zimy. Wrzosowisku mówię stanowcze NIE

O ja kupiłam dziś dwa,cudne jak purpurowy dywanik a ja będę mieć wrzosowisko w przyszłym roku
iwka 11:32, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)
czy miskiana ML można ograniczać żeby na szerokość bardzo sie nie rozrastał?

powiem, że nie wiem
no na szerokość to on trochę idzie, widzę po swoich, może jakieś duże wiadro plastikowe bez dna, albo jakąś opaskę z blachy tylko nie wiem jaki on ma system korzeniowy, ale wydaje mi się, ze nie jest taki duży, najwyżej za kilka lat podzielę
iwka 11:36, 27 sie 2015

Kawa napisał(a)

u mnie też wszystkie padły a do tego co posadziłam to pies wykopał

Jezu, a u mnie dzisiaj pies zrobił sobie leżankę w moich najładniejszych żurawkach, i jak zobaczył mnie rano to od razu głowę spuścił i biegiem spierniczał do kojca
iwka 11:37, 27 sie 2015

amelia_b napisał(a)

O ja kupiłam dziś dwa,cudne jak purpurowy dywanik a ja będę mieć wrzosowisko w przyszłym roku

o to bedę u Ciebie podziwiać
iwka 11:44, 27 sie 2015

Mirka napisał(a)
Hejka Gdzie i instruktarz kulkowy

tym razem jeszcze było kulkowanie bez fotek, bo późno zaczęłam, zdążyłam tylko beton rozmieszać i musiałam po córkę jechać, jak przyjechałyśmy było ciemno, padał deszcz i musiałam pod dach się schować. Miałam jeszcze taką formę z wąską dziurką, masakra, łyżeczką napełniałam a śrubokrętem popychałam, jeszcze dodatkowo paluch rozcięłam i tyle
ale dzisiaj sobie je popukam młoteczkiem
Jeszcze tylko jedną partię zrobię i wystarczy
amelia_b 11:45, 27 sie 2015

iwka napisał(a)

o to bedę u Ciebie podziwiać

Kup se swoje,bo moich nie pomiziasz