Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

rzulieta 17:56, 30 cze 2015

No kochana... ja chyba też tak zrobię...obledny efekt masz trawnik z Photoshopa!!!
gabriela_kra... 07:18, 01 lip 2015

Nooo trawnik lux

Kiedy ja się doczekam swojego?? (jak zasieję)
iwka 08:55, 01 lip 2015

Tak jak pisałam nie jest idealny, ale tyle co pazurów przy nim zdarłam to efekt mnie musi zadowalać, trudno utrzymać go bez chwastów, bo obok wszędzie rosną. Chciałabym mieć chociaż taką trawkę na całej działce, ale na razie to niemożliwe.

lorka 09:12, 01 lip 2015

wiesz co Iwka, bo to tak kurna jest ze wszystkim... jak człowiek ma wizje, jakies marzenia , chce do przodu to spotyka sie z murem.. Ludzie są leniwi i sie przyzwyczajają , do starej trawy, do byle jak posadzonych roslin, do cieknącego kranu, czy wiszącej żarówki( zamiast lampy) .. więc pukają sie w czoło i trzeba " na przekór wszystkim"..
potem jest a nie mówiłam, o wszyscy sie zachwycają..
mnie to męczy strasznie ta wieczna walka i pod prąd.. jak mam gorszy dzien , to mam ochote w pierony rzucić wszystko
lorka 09:16, 01 lip 2015

jak postanowilismy kupic dom, to sie tesciowie w czolo pukali, tesciu za plecami nam szukał jakiegos meiszkania do remontu( starego zasyfialego z komunistyczną boazerią.. myslałąm ,że padne)..
a potem chodzenie cmokanie jaka sliczna rozyczka jaka sliczna trawka i jak to super fajnie.. ale oczywiscie wczesniej ilez my sie osluchalismy po co dom ile to roboty i NA PEWNO nie damy rady.. a my nie dosc ,ze dalismy rade to jeszcze potrafimy po swojemu nie tak jak to sobie wyobrazają inni
Shemsi 09:55, 01 lip 2015

Oj, Agata, masz 100% racji. I jeszcze to podejście, pt. skoro jest, jak jest, to lepiej nie ruszać. Nam też mówili, że trawy ładnej mieć nie będziemy, że żadne rośliny nam nie urosną, itp. Tylko, że wszyscy w najbliższej okolicy mają zapuszczone działki i myślą np., że trawę wystarczy skosić dwa razy do roku. To nie daj Boże, jak się komuś zacznie chcieć coś robić i mu jeszcze na domiar złego się uda, to będzie kontrast, że ho, ho! Lepiej zrobić wszystko, żeby zniechęcić już na starcie.
Dobrze,że jest miejsce dla takich strasznych wywrotowców
rzulieta 09:59, 01 lip 2015

Dobrze Was dziewczyny rozumiem. Ja mam dziś taki gorszy dzień.
iwka 10:27, 01 lip 2015

ja kiedyś nie byłam taka przekorna, wszyscy byli ważniejsi ode mnie, nigdy nie umiałam niczego odmówić, chociaż nie zawsze się z tym zgadzałam, wszystkim chciałam pomóc, a jak ja byłam w potrzebie to okazało się, że muszę liczyć na siebie i rodzinę. Życie dało mi trochę w d... i zrozumiałam, że czas to zmienić. Do pełni szczęścia jeszcze daleka droga, ale z każdym dniem coraz bliżej I też czasami mam dość wszystkiego, siądę i siedzę i tak się zastanawiam po co tak człowiek się produkuje, ludzie żyją z dnia na dzień, przyjdzie taki z pracy, rozwali się przed telewizorem i leży, niczym się nie przejmuje i dobrze mu z tym.
Też mam czasami okresy wypalenia, nic wtedy nie robię, łapię dystans do wszystkiego, ale za chwilkę przychodzi myśl może by to poprawił, może by to zrobił i stwierdzam, że tak jest dobrze, bo żyję w zgodzie ze sobą i robię tak jak mi sie podoba !!!
Kawa 10:39, 01 lip 2015

iwka napisał(a)
ja kiedyś nie byłam taka przekorna, wszyscy byli ważniejsi ode mnie, nigdy nie umiałam niczego odmówić, chociaż nie zawsze się z tym zgadzałam, wszystkim chciałam pomóc, a jak ja byłam w potrzebie to okazało się, że muszę liczyć na siebie i rodzinę. Życie dało mi trochę w d... i zrozumiałam, że czas to zmienić. Do pełni szczęścia jeszcze daleka droga, ale z każdym dniem coraz bliżej I też czasami mam dość wszystkiego, siądę i siedzę i tak się zastanawiam po co tak człowiek się produkuje, ludzie żyją z dnia na dzień, przyjdzie taki z pracy, rozwali się przed telewizorem i leży, niczym się nie przejmuje i dobrze mu z tym.
Też mam czasami okresy wypalenia, nic wtedy nie robię, łapię dystans do wszystkiego, ale za chwilkę przychodzi myśl może by to poprawił, może by to zrobił i stwierdzam, że tak jest dobrze, bo żyję w zgodzie ze sobą i robię tak jak mi sie podoba !!!

normalnie Ty tochyba moja siostra bliźniaczka jesteś !!

też tak miałam

a ogólnie to cześć już jestem
Kawa 10:41, 01 lip 2015

kulka tujowa no cóż
tragicznie nie jest
ale szału nie ma i dupy nie urywa
cmok