Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 11:58, 09 maj 2016

Sylvana napisał(a)
Kiedyś jako wąchacz kwiatków lubiłam chrabąszcze....teraz... jako ogrodniczka już mniej....zwłaszcza tych w fazie żłobkowej....białych rogalików.

Tulipany cudne...jakbym miała wybrać, które najładniejsze...to bym nie umiała...wszystkie są ładne...
też nie lubię takich stworzonek, a wczoraj jak zobaczyłam tego to aż mnie cos po plecach przeszło wiosną kazdy kolor potrzebny, chociaż stwierdzam, że najmniej przemawia do mnie chyba zółty i czerwony. Tyle gatunków pięknych i już lista chciejstw na jesień zrobiona
iwka 12:01, 09 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
U mnie tez topole zaraz blismo z bocianim gniazdem.ale puchu jeszcze brak
może poszedł w przeciwnym kierunku?
iwka 12:11, 09 maj 2016

amelia_b napisał(a)
chrabąszczy nie nawadze, kiedyś mi się we włosy wplątał od tamtej pory wieczorami w tym okresie na dwór nie wychodzę, no chyba że z kapturem albo czapką na głowie
Iwonka super to zestawienie,te czarne to takie jak granatowe wyglądająślicznie
a co potem z nimi robisz? ścinasz czy wykopujesz, czekasz aż im liście zaschną?ja mam w doniczkach to wykopie doniczki i postawie gdzieś pod ściana aż zaschną
w doniczkach super właśnie, moje są ukryte za bukszpanami, to doniczek nawet nie widać część wykopię a te przy tujach zostaną, jesienią dosadzę jeszcze po kilka paczek w kolorze, żeby było gęściej

przypomniała mi się sytuacja, jak kiedyś do szkoły jeździłam autobusem, i wsiadała zawsze taka elegancka bebeczka, włos zrobiony, lakieru tona i w ten tapir mucha jej wpadła i tak bzyczała, biedna nie mogła się wydostać z tej czupryny. Śmiechu było co niemiara, a kobiecina nie mogła jej przegonić, machała tą głową, rękami po włosach i nic
iwka 12:12, 09 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Iwonka pięknie częstujesz fotkami tulipanów
dziękuję, to już ostatnie, więcej nie będzie
iwka 12:15, 09 maj 2016

leon60 napisał(a)
u mnie też puch lata tylko w mniejszej ilości
mój był wczoraj już nie do zniesienia a moja mądra córeczka położyła się na trawie i po jakimś czasie przychodzi do domu i krzyczy: mamo chcesz zobaczyć bałwana? w nagrodę czyściła getry i bluzę
iwka 12:18, 09 maj 2016

Kasya napisał(a)

o wlasnie, ostal mi sie taki jeden, najpozniejszy i nie wiedzialam jak sie nazywa
fajna ta odmiana, podoba mi się
iwka 12:21, 09 maj 2016

anbu napisał(a)
No właśnie podpinam się pod pytanie Amelki, co robisz z liśćmi przekwitłych tulipanów?
Nie wiem czy bym zdzierżyła widok poobsychanych liści na rabatach
no może to byś ciężkie ale chyba warto z obserwacji już wiem, że śmiało mozna pakować każde ilości tulipanów w trzcinniku KF i kłosownicy
iwka 12:22, 09 maj 2016

Toszka napisał(a)
liście muszą zostać (choćby ten jeden, jedyny), bo karmią na przyszły sezon cebulki z których przeciez oczekujemy nowych kwiatów, za rok.
Dlatego sadząc cebulki, dla własnego zdrowia psychicznego, musimy tak planować, aby te liście od maja do połowy lipca były czymś zasłonięte. To się nazywa "logistyka", moje panie
no właśnie u mnie częściowo logistyki brak
iwka 12:23, 09 maj 2016

anbu napisał(a)
Oj to ja już wolę w doniczkach te tulipany, porządek musi być
w doniczkach też dobrze, ale musi być tego dużo
iwka 12:24, 09 maj 2016

siakowa napisał(a)
odkurzyłaś już ?
no nie wiem czy to z trawy wylezie, rano wyglądało jak przymrozek, aż gorączki o mało nie dostałam