Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:52, 24 maj 2016

Juzia napisał(a)

Chyba naliściak drzewoszek....
co za paskuda, żre chyba wszystko, tu wyczytałam
amelia_b 11:13, 24 maj 2016

"ostatnie podrygi tulipanów" a mój młody się wczoraj zapytał: mamusiu kto ci popsuł tulipany? A mamusia: po prostu przekwitły dziś ostatnie doniczki wykopie.
iwka 11:37, 24 maj 2016

fajny ten Twój młody

Ja swoje chyba jutro zetnę
Anda 11:39, 24 maj 2016

Fajny busz sie robi. Oj, jak to zakwitnie wszystko to będzie ...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
alis 12:27, 24 maj 2016

Busz też mi się bardzo mocno podoba, kulkowisko boskie.
Iwonka, przyszły Ci trawki?
Kawa 12:37, 24 maj 2016

iwka napisał(a)

i mam takie spostrzeżenia co do ID, sadzonki z młodych przyrostów ładnie rosną, natomiast z podziału starej kępy mizernie. Po pierwsze za długo przycięłam, powinien być o wiele krócej ciachnięty. Także dziewczyny którym wysyłałam sadzonki trzeba je niżej przyciąć, tylko teraz delikatnie, żeby młodych przyrostów nie uszkodzić

no właśnie się zastanawiałam wczoraj jak oglądałam czy mogę ciachnąć
ciachnę dziś
polinka 12:42, 24 maj 2016

iwka napisał(a)
i mam takie spostrzeżenia co do ID, sadzonki z młodych przyrostów ładnie rosną, natomiast z podziału starej kępy mizernie. Po pierwsze za długo przycięłam, powinien być o wiele krócej ciachnięty. Także dziewczyny którym wysyłałam sadzonki trzeba je niżej przyciąć, tylko teraz delikatnie, żeby młodych przyrostów nie uszkodzić
[img size=288x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/113/1131591/original.jpg[/img]

Ładna zieleń ID

Mam podobne spostrzeżenia i też w kolejnym roku będe niżej cięła tylko trzeba uważać aby nie za nisko bo można uśmiercić całą roślinę.
iwka 12:42, 24 maj 2016

Kawa napisał(a)

no właśnie się zastanawiałam wczoraj jak oglądałam czy mogę ciachnąć
ciachnę dziś
ja wczoraj kilka przycięłam, łyse trochę ale od razu inaczej wyglądają z młodymi przyrostami
iwka 12:44, 24 maj 2016

polinka napisał(a)

Ładna zieleń ID

Mam podobne spostrzeżenia i też w kolejnym roku będe niżej cięła tylko trzeba uważać aby nie za nisko bo można uśmiercić całą roślinę.
no właśnie, żeby jeszcze w odpowiedni termin cięcia trafić. Teraz uśmiercenie nie grozi bo widać że rosną, wiosną może być problem
iwka 12:45, 24 maj 2016

alis napisał(a)
Busz też mi się bardzo mocno podoba, kulkowisko boskie.
Iwonka, przyszły Ci trawki?
W ubiegłym roku kulek prawie nie było widać a trawki to miały po kilka włosków tak podzieliłam

dobrze że mi przypomniałaś o tych ML. Wczoraj miała wysłać, zaraz się dowiem czy idą