Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

elka_ 09:19, 17 sie 2016

Przyszłam przede wszystkim na popis rozchodników, bo to ich czas, nie zawiodłam się taki busz, pięknie to wygląda

Pomysł Toszki na odzielny męski kącik, fajny , a pod pretekstem wyjścia po marchewkę, zawsze można podglądnąć co męska część wyprawia

Kosmos w FC - czadowy (co to FC? )
iwka 09:30, 17 sie 2016

amelia_b napisał(a)
O jaki ty piękny plan zrobiłaś nadrobię jutro, buziaki zostawiam
hihi piękny? no wiesz co

anbu napisał(a)

Bardzo czytelnie teraz to opisałaś No teraz rozumiem wszystko
A oddzielny pokój dla eMa super pomysł
tak bardzo się starałam ...

kasja83 napisał(a)

A Iwonka cena za cebulę Sapporo to myślisz, że spoko?
ja sapporo ni mam i chyba nie widziałam w tych marketach Swoją drogą u mnie dzisiaj już cebulki w Biedronie sie pojawiły. Zerknęłam tylko jednym okiem i te same odmiany co zawsze, queen of night, elegant lady, claudia, 8 cebulek 3,99. Cena dla mnie ok.

Później jeszcze będą innej firmy, tylko 6 lub 7 cebulek jest w paczce, exotic emperor tak kupowałam.

Benexa pewnie znasz, też coś tam brałam, ale jakieś jednostkowe sztuki i pomyłek nie miałam, chociaż u niektórych się zdarzały.

Wyślę Ci na prv gdzie chyba Gosia zamawiała wysyłkowo.

Mirka napisał(a)
Iwona plan bardzo czytelny.Ciekawa jestem realizacji Jakie wymiary ma twoja działka?Wstawiłam u siebie rozchodnika z podziału zobacz czy to Matrona.str.336
byłam u Ciebie

Później wstawię dokładne wymiary, ale ogólnie to bardzo długa. Od drogi do domu mam 35 metrów. Działka ma szerokość 20m, długość 190 prawie, ale do zagospodarowania jest prawie 110 m długości. Reszta na razie leży i czeka

Mixtoorka napisał(a)

urocze
iwka 09:31, 17 sie 2016

Juzia napisał(a)
To masz trochę tego ogrodu do zrobienia
no mam, nie wiem dlaczego wcześniej się leniłam
iwka 09:31, 17 sie 2016

elka_ napisał(a)
Przyszłam przede wszystkim na popis rozchodników, bo to ich czas, nie zawiodłam się taki busz, pięknie to wygląda

Pomysł Toszki na odzielny męski kącik, fajny , a pod pretekstem wyjścia po marchewkę, zawsze można podglądnąć co męska część wyprawia

Kosmos w FC - czadowy (co to FC? )
no właśnie faceta trzeba mieć na oku
Toszka 10:02, 17 sie 2016

iwka napisał(a)

nie umiem inaczej planu zrobić, tu naniosłam wszytki budynki na działce. Wiem, że to wszystko nie tak jak powinno być ale teraz już nic nie zmienię. Na środku stoi nowy dom. Od wjazdu prosto do garażu, ale chcąc dojechać do garaży dalej trzeba całą prawą stronę domu objechać. Zaznaczyłam na szaro trasę przelotową oczywiście wybrukowane będzie tylko kawałek przed domem i wjazd, ale to w dalekiej przyszłości. Tak samo do rozbiórki będzie stary dom (budynek na samym dole po lewej stronie) ale to dopiero jak się przeprowadzimy. Budynek w kształcie L to piwnica, która chyba raczej zostanie.

na różowo zaznaczyłam pokój męża,na samym końcu mam warzywnik, maliny, porzeczki itp.

z prawej strony (południe) mam świerki i tuje. Z lewej do obsadzenia i w poprzek zasłaniając eMa.

czytelnie teraz to opisałam ?

Teraz wszystko rozumiem... i wiesz co ci powiem (tylko nie zabij - bo wiem, że życie pisze swoje scenariusze) aż się prosi, aby garaż postawić na miejscu starego domu, a wtedy... szaleństwo ogrodowe za domem

Mirka 10:08, 17 sie 2016

iwka napisał(a)
byłam u Ciebie

Później wstawię dokładne wymiary, ale ogólnie to bardzo długa. Od drogi do domu mam 35 metrów. Działka ma szerokość 20m, długość 190 prawie, ale do zagospodarowania jest prawie 110 m długości. Reszta na razie leży i czeka
O jak sie cieszę że podałaś wymiary.Ja mam 18/100 wiec prawie jak u ciebie.Może jakiś pomysł zgapię od Ciebie.Będę uważnie śledzić.Warzywnik u mnie też jest na końcu działki.