Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 06:54, 31 maj 2021

inka74 napisał(a)
Piękna ta kalina Popcorn. Aż sobie ją wygooglowałam. I pokazuje mi się kalina jak Roseum, taka o kulistych kwiatach a nie taka talerzykowa. Gosia, to pewno ona?

I ten orlik też cudny. Ostatnio widziałam w ogrodniczym sporą sadzonkę Orlika Black Barrow ale kosztowała aż 30 zł

Taką metkę ma. Czyli moja oszukana?

Ale i tak mi się podoba. U Kwartecika Watanabe rośnie do 1/2 metra wysokości i co można na to poradzić?

Orlika mogę Ci zarezerwować, ukopiesz sobie, tyle, że będzie jeden
Kasya 06:55, 31 maj 2021

Gosia, a trojesc ci rosnie ? Bo ja nigdzie nie widzę u siebie
Gosiek33 06:57, 31 maj 2021

JoannA napisał(a)
Gosiu dziękuję że mogłam na żywo obejrzeć Twój ogród i kolekcję kwitnących kalin.
Dlaczego mam taki mały ogród? Z chęcia bym wszystkie przytuliła
Łucja ma rację. Trzeba by cały dzień spacerować żeby te wszystkie cudeńka Gosi dokładnie obejrzeć. I tyle perełek roślinnych Gosia zgromadziła i pięknie skomponowała.
Pozdrawiam

Dziękuję. Miód na moją skołataną duszę te Wasze odwiedziny. Doładowałam trochę baterię
Kasya 07:00, 31 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Ale i tak mi się podoba. U Kwartecika Watanabe rośnie do 1/2 metra wysokości i co można na to poradzić?

A kilkimandzaro masz ? Może to ona ?
Fakt ze te kwiatki popcornu nie przypominają
April 07:01, 31 maj 2021

inka74 napisał(a)

I ten orlik też cudny. Ostatnio widziałam w ogrodniczym sporą sadzonkę Orlika Black Barrow ale kosztowała aż 30 zł

Iwona, jak chcesz orlika Black Barrlow to wystarczy przyjechać do mnie i złapać za łopatę U mnie się wysiewa.
April 07:03, 31 maj 2021

Gosiu, śliczne te twoje kaliny. Ja mam ich jeszcze stanowczo za mało, tylko trzy sztuki. Na kolejnych rabatach zaplanuję jeszcze jakieś perełki.
inka74 07:32, 31 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Nie mam pojęcia czy oszukana. Pytanie jak dalej się zachowa. Czy nadal na płasko czy się będzie wypiętrzać z kwiatem. Nie znam kompletnie tej odmiany. Mi się też ta twoja podoba, zastanawiałam się czy gdzieś bym nie wcinęła a tu taki surprise, trzeba by było ukorzenić twoją, aby to samo było. Ona na tych zdjęciach kwiatem podobna właśnie do Wanatebe. A Kwartecika to ta jej kalina ją jeszcze może zaskoczyć ona chyba 3 lata ją ma dopiero. Rośliny są czasem nieprzewidywalne
inka74 07:36, 31 maj 2021

April napisał(a)

Iwona, jak chcesz orlika Black Barrlow to wystarczy przyjechać do mnie i złapać za łopatę U mnie się wysiewa.
już w ubiegłym roku od ciebie go dostałam, nie mogę tak szabrować. Poczekam u siebie jak się wysieje bo jest i rośnie. W tym roku dokupiłem kłącza białego i niebieskiego ale to na razie pipki małe są. W razie czego wiem w którą stronę się po nie udać )) bardzo te orliki mi się podobają.
Gosiek33 08:00, 31 maj 2021

Kasya napisał(a)
Gosia, a trojesc ci rosnie ? Bo ja nigdzie nie widzę u siebie

Byłam, szukałam i u mnie zanikła. Tylko ta różowa amerykańska ma się bardzo dobrze.
Wydawało mi się, że nazbierałam sporo nasion pomarańczowej ale znaleźć ich nie mogę
zawitka 08:06, 31 maj 2021

Dobrze poszukaj tej tojeści nie żle zadołowałaś .!!!!!!!Ha ha .