Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 07:51, 22 maj 2017

choina kanadyjska

zimozielona kalina Nana - podobno rośnie do 50 cm

glediczia

wiąz wredei

cypryśnik błotny

Gosiek33 07:55, 22 maj 2017

i hosta zamknięta

totalny zadarniacz

Drimeth 09:08, 22 maj 2017

Piękne zdjęcia!
Amelia2 12:54, 22 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
dzisiejsza wizyta w ogrodzie botanicznym w Powsinie

trochę pięknych widoków

kiedyś też tam byłam i zauroczyła mnie ta aleja cyprysów nutkajskich, piękna i tajemnicza chociaż ponura, jak szereg olbrzymich mnichów...
Makusia 13:23, 22 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
choina kanadyjska

Ciekawa jestem, co powiedziałby na to zdjęcie Pan, który w zeszłym roku- w szkółce- tłumaczył mi, że chyba kobiety w tym roku w jakiejś gazecie o tej choinie przeczytały, bo co druga go o to pyta, ale "ja pani mówię- z choiny Pani żywopłotu nie zrobisz"
Drimeth 13:36, 22 maj 2017

Makusia napisał(a)

Ciekawa jestem, co powiedziałby na to zdjęcie Pan, który w zeszłym roku- w szkółce- tłumaczył mi, że chyba kobiety w tym roku w jakiejś gazecie o tej choinie przeczytały, bo co druga go o to pyta, ale "ja pani mówię- z choiny Pani żywopłotu nie zrobisz"

Ja mam posadzony na 24 metrach żywopłot z choiny Co prawda młodziutki jeszcze dopiero dwuletni, ale już obiecujący.
Basilikum 13:45, 22 maj 2017

szkoda, ze parasolom piwoniowym fotki nie zrobilas
piwonie piekne
u nas przed hala miejska tez rosna, niestety juz przekwitly i do towarzystwa tez kamasje Maja chyba to zelazny zestaw jest

Dziekuje za wspaniala wycieczke
Gosiek33 14:36, 22 maj 2017

Amelia2 napisał(a)

kiedyś też tam byłam i zauroczyła mnie ta aleja cyprysów nutkajskich, piękna i tajemnicza chociaż ponura, jak szereg olbrzymich mnichów...

Właśnie podobne odczucia miałam gdy tak na nie popatrzyłam - zaraz błysną im oczy, wystawią łapy i szurają pójdą naprzód

Makusia napisał(a)

W takich szkółkach to powinni nas w brudne piety całować za bezpłatną naukę

Drimeth napisał(a)

Ja mam posadzony na 24 metrach żywopłot z choiny Co prawda młodziutki jeszcze dopiero dwuletni, ale już obiecujący.

pokaż jak wygląda

Basilikum napisał(a)
szkoda, ze parasolom piwoniowym fotki nie zrobilas
piwonie piekne
u nas przed hala miejska tez rosna, niestety juz przekwitly i do towarzystwa tez kamasje Maja chyba to zelazny zestaw jest

Dziekuje za wspaniala wycieczke

parasol taki dość szpetny kolorowy, każdy inny - na szczęście nie były one w stanie zakłócić piwoniowego uroku aż dech zapierało

Drimeth 15:58, 22 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)

pokaż jak wygląda

Trochę wstyd pokazać, bo nie da się go sfotografować inaczej niż z bałaganem sąsiada za płotem. A na bałagan wpływu nie mam
Gosiek33 16:07, 22 maj 2017

Bałaganu nie widzimy, podobnie jak chwastów