Kilka lat już rośnie u mnie, i chyba ostatnio zeźliłam się i nie cięłam samych kwiatostanów tylko po całości tego największego potraktowałam - mówisz, że odbije?
Pożałowałam tylko dwóch kęp łubinów i nowe kupiłam, chyba same białe, młodziutkie są
Nawysiewało mi się całe stado jeżówek, kilka jarzmianek ale bardzo mało ,zemsty ogrodowiska, -c zy u Was też tak mało siewek werbeny w tym roku?
No to chyba podobne zakupy zrobiłyśmy, bo też błękitny anioł u mnie w koszyku wylądował i jeszcze rhapsody mi tego muti blue trochu przymroziło, bo pąki już miał, teraz jeszcze coś się mu pojawia, może zakwitnie przynajmniej jednym kwieciem a pozostałe dwa rosną i pąki się pojawiają
Same niebieskości. Anioł w słońcu u mnie prawie biały się robi, szczególnie na tle nieba (mam takiego od kilku lat) a rapsody widzę, że ma piękny niebieski kolor. Mam starego Fujimusume i bardzo czekam na jego kwiaty, pąki już ma
Gosiu, mój "Palibin" wygląda podobnie. Mam młody krzaczek sadzony w zeszłym roku i cięłam tylko kwiatostany.
Powojniki cudne! Moje jeszcze nawet pąków nie mają.
zauważyłam że w tym roku lilaki mają wyjatkowo małe kwiatostany, może zaszkodziły im wiosenne przymrozki. Dopiero niedawno doczytałam że nie mozna ich za bardzo nawozić bo idą w masę liściową a nie w kwiaty.
multi blue cudny mnie też niezbyt lubią takie podwójne ale nabytki ubiegłoroczne jeszcze się nie rozwinęły, podlewam, ponawoziłam, kompostem podsypałam i czekam na kwiaty...
do łubinów od 2 lat się przymierzam, bardzo je lubię i może w koncu się zdecyduję