Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Kasia_CS 23:38, 09 wrz 2018

TAR napisał(a)

Gosiu na tej fotce podobne do moich jeżowki wiesz moze co one za jedne? moze jakas fotka z tabliczka jest.

to właśnie Cherry fluff
anka_ 00:00, 10 wrz 2018

Gosiu dzięki za linka- podoba mi się ta panna. Myślisz, że pasowała by do dereni?

Fajny miałyście wypad. A do Skierniewic jedziecie?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gosiek33 06:15, 10 wrz 2018

TAR napisał(a)
nie, zadna z tych. moja to cherry fluff a ta czerwono-pomaranczowa hot papaya

Cherry fluff zmienną jest, u mnie na słońcu ładnie wybarwiona, u Kasi rosnąca w bardziej zacienionym miejscu zdecydowanie bledsza, szczególnie gdy kwiat zaczyna się rozwijać.

W temacie cen - na targach ewentualnie gotowi byliby mi sprzedać żurawkę w cenie 18 zł za doniczkę. Nie czekałyśmy, bo to i tak bez gwarancji zakupu. Po drodze wracając wstąpiłam do ogrodniczego zobaczyć jaki jest wybór - a tam tylko standardowe odmiany w małych doniczkach po 9 zł

Mus nastawić się na Skierniewice
Gosiek33 06:17, 10 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Szkoda, że w przeciętnej wielkości szkółce wciąż jest tylko szeroki wybór jałowców, a z drzewek tylko migdałki i hakuro, a wersji na bogato szczepiona katalpa. Fajnie, że macie w pobliżu możliwość oglądania nowości.

W okolicy mam sporo punktów poboru opłaty za szaleństwo ogrodowe. I niestety często uda mi się załapać
Gosiek33 06:18, 10 wrz 2018

TAR napisał(a)
no co ty? w szkolkach w ktorych sie zaopatruje jest mega duzy wybor. co dla mnie czasem jest sporym wyzwaniem by nie przepuscic calej kasy

U Ciebie to faktycznie spory wybór sądząc po Twoich zdobyczach, też bym padła
Gosiek33 06:25, 10 wrz 2018

inka74 napisał(a)
A tej hortki na pniu jakoś nie widzałam. Obie zwróciłyśmy uwagę na stokesję

Hortka była dość słabo widoczna bo przebarwiona już, w różu na tle drewnianych paneli. A Stekesja była w sąsiedniej alejce
W piątek miałam więcej czasu na spokojne łażenie, mniej ludzi...

Widziałam, że i Ciebie zatrzymały te podpory na potwory Ale wielkiego dmuchawca wypatrzyłam dopiero na Twojej fotce... choć i u mnie go widać

inka74 06:41, 10 wrz 2018

Ten dmuchawiec mnie zafascynował choć u mnie miejsca brak na takie rzeźby. Już i tak mam problem z moim zdobycznym cisem aby go dobrze wyeksponować.
Kiedy są Skierniewice?
TAR 08:12, 10 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

to właśnie Cherry fluff

hehe myslalam ze to jeszcze inne cudo. dzis rano cala w rosie wygladala przepieknie.
TAR 08:14, 10 wrz 2018

Gosiek33 napisał(a)

Cherry fluff zmienną jest, u mnie na słońcu ładnie wybarwiona, u Kasi rosnąca w bardziej zacienionym miejscu zdecydowanie bledsza, szczególnie gdy kwiat zaczyna się rozwijać.

W temacie cen - na targach ewentualnie gotowi byliby mi sprzedać żurawkę w cenie 18 zł za doniczkę. Nie czekałyśmy, bo to i tak bez gwarancji zakupu. Po drodze wracając wstąpiłam do ogrodniczego zobaczyć jaki jest wybór - a tam tylko standardowe odmiany w małych doniczkach po 9 zł

Mus nastawić się na Skierniewice

u mnie ona bedzie w sloncu latem a polcieniu slonecznym wiosna i jesienia.
Gosiu a nie chcesz kupowac w necie? jest taki wybor żurawek i dosć ładne sadzonki. porownujac targi - internet to ceny srednio 30% nizsze a wybor ogromny.
Na naszych targach żurawek bardzo malo w tym roku.
TAR 08:17, 10 wrz 2018

Gosiek33 napisał(a)

U Ciebie to faktycznie spory wybór sądząc po Twoich zdobyczach, też bym padła

zaopatruje sie w 3 szkolkach, w tej jednej głownie iglaki, zawsze cos fajnego tam upoluje. tam tez kupuje sadzonki z gruntu.
w dwóch pozostałych szkolkach jest praktycznie wszystko, mozna trafic niezle rarytaski jak ktos lubi. i o dziwo ceny zbytnio nie odbiegaja od tych netowych a za to wybieram sobie krzaczek jaki mi sie podoba a nie sprzedawcy