Gosiu dzięki za linka- podoba mi się ta panna. Myślisz, że pasowała by do dereni?
Fajny miałyście wypad. A do Skierniewic jedziecie?
W temacie cen - na targach ewentualnie gotowi byliby mi sprzedać żurawkę w cenie 18 zł za doniczkę. Nie czekałyśmy, bo to i tak bez gwarancji zakupu. Po drodze wracając wstąpiłam do ogrodniczego zobaczyć jaki jest wybór - a tam tylko standardowe odmiany w małych doniczkach po 9 zł
Hortka była dość słabo widoczna bo przebarwiona już, w różu na tle drewnianych paneli. A Stekesja była w sąsiedniej alejce
W piątek miałam więcej czasu na spokojne łażenie, mniej ludzi...
Widziałam, że i Ciebie zatrzymały te podpory na potwory Ale wielkiego dmuchawca wypatrzyłam dopiero na Twojej fotce... choć i u mnie go widać
Ten dmuchawiec mnie zafascynował choć u mnie miejsca brak na takie rzeźby. Już i tak mam problem z moim zdobycznym cisem aby go dobrze wyeksponować.
Kiedy są Skierniewice?
u mnie ona bedzie w sloncu latem a polcieniu slonecznym wiosna i jesienia.
Gosiu a nie chcesz kupowac w necie? jest taki wybor żurawek i dosć ładne sadzonki. porownujac targi - internet to ceny srednio 30% nizsze a wybor ogromny.
Na naszych targach żurawek bardzo malo w tym roku.
zaopatruje sie w 3 szkolkach, w tej jednej głownie iglaki, zawsze cos fajnego tam upoluje. tam tez kupuje sadzonki z gruntu.
w dwóch pozostałych szkolkach jest praktycznie wszystko, mozna trafic niezle rarytaski jak ktos lubi. i o dziwo ceny zbytnio nie odbiegaja od tych netowych a za to wybieram sobie krzaczek jaki mi sie podoba a nie sprzedawcy