Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

TAR 09:12, 17 lip 2020

Gosiek33 napisał(a)
Dziś na trawniku znalazłam zagryzioną ryjówkę a myślałam, że takich u mnie nie ma

mam za to trawnik z głowienką, dziką marchwią i krwawnikami

to mam na mysli ale to chyba głowienka jak doczytalam, chociaz na moim monitorze kolor ma buraczkowo czerwony a nie fioletowy, z daleka jak kwiat krwisciąga
Gosiek33 09:38, 17 lip 2020

TAR napisał(a)

to mam na mysli ale to chyba głowienka jak doczytalam, chociaz na moim monitorze kolor ma buraczkowo czerwony a nie fioletowy, z daleka jak kwiat krwisciąga

tak to głowienka, od lat mam ją w trawniku, początkwo jest fioletowo-bordowa potem fioletowa
popcorn 09:45, 17 lip 2020

cudny masz trawnik! Takich chcem!!!
Gosiek33 09:51, 17 lip 2020

zawitka napisał(a)
jeszcze nie ogladałam jezówek u Ciebie ale przybiegłam od Joli .Ja ganiam za christą i dogonić nie mogę .Pokaż ją ile ją masz czasu .czy rozmnazałaś ????/

Halinko u mnie aż tak piękna jak u Joli niestety nie rośnie. Przed laty miałam najcudnijszą ale mi padła podobnie jak inne przetaczniki. Jeszcze nie odkryłam co robie nie tak. Ale może kiedyś kupię dobrą sadzonkę i będę się znowu cieszyć jej kwiatami

w zeszłym roku tak zakwitła w końcu

popcorn 09:52, 17 lip 2020

Kupiłam przetacznik christa właśnie, od Albamar. Małe sadzonki, ale urosną, no i niedrogo!

nie mogę się doczekać tych grzebieni

buziaki!
TAR 09:56, 17 lip 2020

mam takiego przetacznika z tym spiczastym koncem ale na pewno nie kupilam go pod nazwa Christa
Gosiek33 10:00, 17 lip 2020

popcorn napisał(a)
cudny masz trawnik! Takich chcem!!!

znam takich co nie zgodziliby się z tą nazwą

Podobne zielone za rok się możesz doczekać
inka74 10:06, 17 lip 2020

Jeżówki w stipie obłędne - uwielbiam, kiedy moje takie duże się zrobią...
Early Harry kupiłam w tym roku spory krzaczek, już kwitnący. U mnie też ładnie zaczął się przebarwiać. Jestem ciekawa, czy za rok powtórzy spektakl tak wcześnie i czy zachowa rozmiar.
Róża - cudo!!! Chce taką, akurat by mi pasowała zamiast Heatclifa, który nie chce rosnąć, marznie, łysieje i mam go w nosie - gdzie kupiłaś?

Ja się nie dziwię, że nie masz potrzeby zmian na rabatach. Dziwiłabym się, gdybyś miała! Mając takie nasadzenia ja bym siedziała i podziwiała. Ładnie wszystko ze sobą współgra, świetnie się rozrosło, jedne roślinki podkreślają drugie. Pięknie jest!
inka74 10:09, 17 lip 2020

Gosiek33 napisał(a)

Halinko u mnie aż tak piękna jak u Joli niestety nie rośnie. Przed laty miałam najcudnijszą ale mi padła podobnie jak inne przetaczniki. Jeszcze nie odkryłam co robie nie tak. Ale może kiedyś kupię dobrą sadzonkę i będę się znowu cieszyć jej kwiatami

w zeszłym roku tak zakwitła w końcu

Gosia, według moich obserwacji Christa lubi pełne słońce i trochę suchszą ziemię. Mam od 4 lat, od 2 lat wydaję jej sadzonki bo u mnie rozrasta się jak głupia. Jakby co - daj znać to ci ją ukopię.
Gosiek33 10:13, 17 lip 2020

TAR napisał(a)
mam takiego przetacznika z tym spiczastym koncem ale na pewno nie kupilam go pod nazwa Christa

Pierwszego kupowałam nn ale potem wyszukałam co za cudo mi zakwitło