Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 21:51, 02 lis 2016

Kasya napisał(a)
ale jutro bedzie zimna noc z mrozem, ja musze schowac jeszcze datury...

No tak wrażliwe doniczkowe trzeba już chować ale takie lekkie przymrozki dla innych roślin ogrodowych jeszcze nie groźne. U mnie było już -4C jakiś czas temu. Nadal nie mogę się zebrać do sadzenia cebulowych
Drimeth 07:11, 03 lis 2016

Gosiu, zagubiłam się delikatnie w czasoprzestrzeni. W zeszły weekend sadziłam cebule, skończyło się na chorobowym Teraz jeszcze kicham i prycham, ale pracy w ogrodzie nadal sporo. Liściaste już prawie wszystkie u mnie jako patyczki. Niektóre całkiem ładne te patyczki
pestka56 17:10, 03 lis 2016

U mnie też dzisiaj gradem sypnęło. Na trochę zrobiło się biało jak u Ciebie. To już drugi raz w ciągu tygodnia.
Gruszka_na_w... 08:59, 04 lis 2016

Gosiek33 napisał(a)

No tak wrażliwe doniczkowe trzeba już chować ale takie lekkie przymrozki dla innych roślin ogrodowych jeszcze nie groźne. U mnie było już -4C jakiś czas temu. Nadal nie mogę się zebrać do sadzenia cebulowych

W tym roku nie szalałam z cebulami. Miałam tylko kilka paczuszek z tymi małymi czosnkami i ze 2-3 z tulipanami.
Większość donic i koszyków z roślinami już zlikwidowałam. Została tylko balia. Próbuję eksperymentować z przechowaniem pelargonii w garażu. Miała aksamitne kwiatki w kolorze czerwonego wina. Może uda się zrobić sadzonki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Drimeth 09:38, 04 lis 2016

Gruszka, trzymam kciuki za pelargonie. Moje próby z zeszłego roku spełzły na niczym Obawiam się, że u mnie było im za ciemno. A pozostałym za mokro
Bogdzia 21:06, 05 lis 2016

U mnie tez grad był ale zdjec mu nie zrobiłam.Pozdrówka.
Gosiek33 11:19, 06 lis 2016

Drimeth napisał(a)
Gosiu, zagubiłam się delikatnie w czasoprzestrzeni. W zeszły weekend sadziłam cebule, skończyło się na chorobowym Teraz jeszcze kicham i prycham, ale pracy w ogrodzie nadal sporo. Liściaste już prawie wszystkie u mnie jako patyczki. Niektóre całkiem ładne te patyczki

Oj nie dawaj się przeziębieniu

pestka56 napisał(a)
U mnie też dzisiaj gradem sypnęło. Na trochę zrobiło się biało jak u Ciebie. To już drugi raz w ciągu tygodnia.

teraz na śnieg czekam, na razie łapię wodę w wiadra

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W tym roku nie szalałam z cebulami. Miałam tylko kilka paczuszek z tymi małymi czosnkami i ze 2-3 z tulipanami.
Większość donic i koszyków z roślinami już zlikwidowałam. Została tylko balia. Próbuję eksperymentować z przechowaniem pelargonii w garażu. Miała aksamitne kwiatki w kolorze czerwonego wina. Może uda się zrobić sadzonki.

sadzenie cebulek nadal przede mną, pelargonie przechowywała zawsze moja teściowa - trzymała je w skrzynce na parapecie wschodniego okna

Drimeth napisał(a)
Gruszka, trzymam kciuki za pelargonie. Moje próby z zeszłego roku spełzły na niczym Obawiam się, że u mnie było im za ciemno. A pozostałym za mokro

Trochę światła potrzebują, a wody chyba też tylko tyle by na wiór nie wyschły

Bogdzia napisał(a)
U mnie tez grad był ale zdjec mu nie zrobiłam.Pozdrówka.

pozdrawiam Bogdziu, by zrobić zdjęcia trzeba było mieć gotowy aparat, za paręnaście minut już śladu po nim nie było
pestka56 13:16, 07 lis 2016

Wodę łapiesz bo co...?

Nic w tym roku nie dosadzam. Chcę sprawdzić jak wyjdzie mój pomysł na botaniczne. Rozrosną się, czy nie. Zresztą jakbym tak miała 600 cebul wykopywać i zakopywać co roku, to chyba bym oszalała. Wsadziłam i zobaczymy.
Gosiek33 14:56, 07 lis 2016

Łapię wodę bo zakręciłam krany, muszę ją do zbiornika wlać, bo tam prawie sucho. Może jeszcze będzie sucho zanim śniegi i mrozy nastaną?
pestka56 16:44, 07 lis 2016

Już przewody do nawadniania przedmuchałam i zablokowałam wodę, ale mam jeden kran do węża ciągle czynny. Tak na wszelki wypadek.