Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

katiaxx 10:48, 08 mar 2016

U mnie pełne moce produkcyjne, zapitalam z taczkami jak połamana oślica bo muszę zedrzeć 5 cm ziemi pod trawnik - wyszło za wysoko względem ścieżki, mężowi raczej nie pozawalam bo nie robi po mojemu zrobiłam tez jakieś nieśmiałe zakupki w postaci jarzmianek Alba i Sunningdale Variegata - ta druga nieco pstrokata ale ma ciut ładniejsze kwiecie i pomyślałam że nieco rozjaśni cienisty zakątek a poza tym nie było więcej Alby

Przyszły też dziś irysy perry's blue, korzystam z pory roku i kupiłam kłącza bo wychodzi 3 raz taniej niż w wersji doniczkowej a ponieważ u mnie idzie w dziesiątki wiec to ważne. I co ? czy zakwitnie choć jednym pączkiem w tym sezonie ? Jeśli nie to nic tak tylko pytam ...

Poza tym powinnam sobie zrobić wydruk z kartką na pierś "PROSZĘ TEJ PANI NIE SPRZEDAWAĆ CEBULOWYCH - TO WARIATKA"

iwka 13:31, 08 mar 2016

Juzia 16:52, 08 mar 2016

Jak zwykle u ciebie....ryję!
Jak będę za głośno to mnie wyrzuć
tusiawka 23:23, 08 mar 2016

Irysy z kłączy nawet w pierwszym roku mogą zakwitnąć, chyba, że kłącze miniaturowe.
Takie maleństwa to zazwyczaj wyszukanych odmiany sprzedają, na moje przy oczku 3 lata czekałam.
Ale przesadzane też były.
Olili 21:56, 12 mar 2016

Nadrabiam zaległości na forum.Dobrze tu zajrzeć do Ciebie
ale z ostatnich rozważanych u ciebie oślin to tylko rabarbar mi się obił kiedyś o uszy
malkul 10:31, 14 mar 2016

jak robota cmok zyjesz cmok tesknie cmok
katiaxx 19:43, 15 mar 2016

Olili napisał(a)
Nadrabiam zaległości na forum.Dobrze tu zajrzeć do Ciebie
ale z ostatnich rozważanych u ciebie oślin to tylko rabarbar mi się obił kiedyś o uszy

i chyba go posadzę jak tylko gdzieś mi się rzuci w oczy. Większość rzeczy mam zaplanowanych, nie mogę znaleźć seslerii jesiennej w cenie normalnej bo 10 zł jest nie do przyjęcia, i jakiś innych pojedynczych okazów Trochę roślin zamówiłam i czekam na lepszą pogodę żeby klepnąć przesyłkę a w międzyczasie odwalam czarną robotę

katiaxx 19:48, 15 mar 2016

malkul napisał(a)
jak robota cmok zyjesz cmok tesknie cmok

robota jakoś idzie chociaż z powodu pogody różnie bywa wiesz jak jest, ciągle odwalam czarną robotę, z jednego miejsca ziemię przesypuję w drugie, tak to jest jak się coś robi o d. strony. Jednak - nie mogę domknąć np rabaty "leśnej" bo za nią ogrodzenie przyjdzie Pan wykańczać wiec muszę czekać aż przyjdzie w kwietniu i sobie pójdzie i dopiero, czekam na murarzy aż zaczną budować u sąsiada dom żeby przy okazji mi wymurowali 2 murki w ogrodzie i tak ze wszystkim, czekanie nigdy nie było moją mocną stroną i już 2 rok marzę o etapie pielęgnacji ogrodu a nie o zakładaniu.
Jagodaa 19:56, 15 mar 2016

Katia, daj jakieś fotki, bo już zapomniałam, jak to wszystko u Ciebie wygląda .
Poopowiadasz nam przy okazji i planach itp.
nawigatorka 20:02, 15 mar 2016

Masz priv