Mój ogród mnie czasem irytuje. Czasem zadziwia. Ostatnim hitem w zadziwianiu jest to że jak podlewam rabate wieczorem to jest ok. Jak Idę rano sprawdzić czy nornice zryly to między smialkami 100 ostow wielkości gorylej łapy.
Kiedy porosly?
Ładnie się u Ciebie robi - ogrodzenie bym chciała takie same i co do ziemi mam takie same plany. Mam sam piach, zamówiłam glinę i czarnoziem, żeby ją poprawić. Zamiast czarnoziemu przyszło więcej piachu, wiec mam teraz piach z gliną i przez całe lata będę się bawiła, żeby to użyźnić:/
z tym odchwaszczaniem to jest tak że rabata założona rok temu - odchwaszczania dużo mniej - jak już rośnie to coś konkretnego - 20 minut i obrobiona, nowe rabaty - mnówstwo drobnicy, w tym oset i mnóstwo skrzypu zastanawiam się czy nie założyć torebeczek na śmiałki i nie pojechać rozcieńczonym octem ale szkoda mi tych mikroorganizmów - bo pewnie octu też nie lubią
To jest coś zielonego przy moim gracku - mam to przy połowie trawek - czy to perz ? to jedyna zieloność przy moich grackach
dosadziłam KF na rabacie z tawliną (mamy dokończone ogrodzenie wreszcie) - tym samym można powiedzieć że rabata jest domknięta - z przodu tej rabaty mam pas bukszpanu ale chcę kreski trochę zmiękczyć więc muszę pomyśleć nad czymś innym. Kupiłam sadzonki KF duże - tak wyglądają podzielone na 3 lub 4 - było tak dużo korzeni że musiałam sobie pomagać nożem nie wiem jak one to dzielenie zniosą, ale dzięki temu z 11 sadzonek zrobiło się ponad 30 trawek.