Kasiu - u mnie z miejscowego sklepu gotowe, były różnej długości, em dociął - oczywiście nie tak równiutko jakbym chciała ale nie widać To są drewienka sosnowe, wiem że długo nie posłużą ale będę się tym martwić potem - w porównaniu z ceną z casto to były grosze bo ze Słowacji czy coś a tam drewno dużo tańsze.
Iza, z wodą utlenioną to eksperyment jak i z gnojówkami etc ale chcę isć w tym kierunku w ogrodzie, jak najmniej chemii w tym nawozów mineralnych - może nie od razu ale stopniowo.
Woda utleniona dostarcza tlen do korzeni, niszczy patogeny ktore lubia srodowisko beztlenowe - to wszystko są wyczytane informacje - nie sprawdzone przeze mnie, nie chcę tez się wymądrzać że niby wiem czy się znam - gdy piszę głupoty - wszelkie sprostowania mile widziane.
Tam gdzie choiny mam ziemię zwartą trochę gliniastą ale ja się najwyraźniej na ziemi nie znam - tę którą uważam za gorszą bo twarde bryły i trudniej się oczyszcza z chwastów - to właśnie tam znajduję najwięcej dżdżownic ... więc już sama nie wiem, WU można rozcieńczoną z wodą deszczową używać do oprysku roślin.
Choiny mimo że sadzone w tym samym sezonie - nieco różniły się wielkością ale teraz cześć jest dwa razy większa niż kilka sztuk - nawet pieńki mają chude ... jakby nie rosły choć przyrost widzę, w tamtym roku coś je strasznie zryło - wydaje mi się ze kret, prawie uschły , wiosną musiałam je podnieść bo całość terenu o kilka cm poszła w górę - no przeczołgałam je trochę , nie powiem, dlatego teraz nalezy im sie jakies spa
Chociaz z drugiej strony ; ktore rosliny u mnie rosną najlepiej ? - te ktore olałam i zarastają chaszczami