Tak więc jeśli te buksy nie będą chciały rosnąć, nie będą ciemnozielone, będą miały srakowate przyrosty ogłoszę składkę na psychoanalityka, chyba że jakiś na forum i nieodpłatnie w ramach wspólnej pasji wyleczy mnie z nerwicy ogrodowej
Bardzo za nie trzymam kciuki bo jak patrze na wszystkie wykarmione ogrody to mam wrażenie że u mnie wszystko rośnie najgorzej.
Chyba niestety po deszczu każda hortensja się kładzie mniej lub bardziej i osobiście tego nienawidzę, dlatego na razie nie planuję kolejnych rabat z ich udziałem, choć Incrediball miały być w pasie pod choinami.
Byłam dziś w obi, murek się robi i ma być zlicowana z nim ławeczka. murek ma 2,8 m, ławeczka 1,4 m z listewek , oglądałam drewienka 4 cm - wydają mi się za szerokie - ławka ma szerokości 40 cm - weszłoby ich powiedzmy 7-8 te drewienka mają być na górze ale też w pionie - czyli tak w kształcie litery L.
Przy 4 cm robi się ławka z szatni, chyba za grube, powinnam zrobić 2,3 cm?
Buksiki dobrze, że po 2 posadziłaś, szybciutko się zagęszcza.
Moje były bardzo podobne, a myślę, że po czerwcowym cięciu, żywopłot będzie już docelowych rozmiarów.
Deseczki chyba lepiej cieńsze, ale pamiętaj też o malowaniu, z grubszymi będzie łatwiej.